Puteti angaja un executor, pentru executarea pensiei restante din ultimii trei ani si sa deschideti actiune pentru majorarea cuantumului, daca aveti dovezi ca are alte venituri si aratand ca nevoile copilului au crescut.
Se impune majorarea pensiei de intretinere.( competenta material, teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in calitate de reclamant, legiutorul, in materie de pensie de intretinere, a instituit competenta teritoriala alternativa).
Taxa judiciara datorata este in cuantum de 20 de lei.
Pensia de intretinere poate fi stabilita in functie de venitul net realizat de catre debitorul obligatiei legale de intretinere.( daca nu este prestata o activitate remunerata, pensia de intretinere este raportata la salariul minim pe economia nationala).
Veniturile avute in vedere la stabilirea pensiei de intretinere trebuie sa prezinte caracter de periodicitate.( nu sunt retinute,asadar, sumele de bani obtinute in mod sporadic, precum premii, prime, sporuri, recompense, orice alte venituri obtinute in mod intamplator).
Daca detineti contractul de munca perfectat de catre fostul sot, depuneti-l la dosarul cauzei.
( orice inscris care emana de la autoritatea angajatoare este avut in vedere de catre instanta de judecata).
De asemenea, instanta de judecata poate emite adrese , pentru o obtine relatii, in legatura cu veniturile salariale realizate.
Depuneti inscrisurile care contureaza situatia finciara a dumneavoastra.
Hotararea judecatoreasca este executorie de drept.
Poprirea nu se instituie din oficiu, de catre instanta de judecata, prevederea in acest sens a fost abrogata.
Daca doriti virarea directa a sumelor de bani cu titlu de pensie de intretinere, de catre angajator, puteti solicita executorului judecatoresc sa initieze executarea silita prin poprire, instituita asupra veniturilor salariale obtinute.
In ceea ce priveste neplata pensiei de intretinere, sumele de bani neplatite , raportat la ultimii trei ani , pot fi obtinute.
Va puteti adresa organelor judiciare, inaintand o plangere penala prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie.
Va puteti constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, precizand defalcat sumele de bani cu titlu de daune morale si daune materiale.
Succes.