avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauze abuzive in contractele de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauze abuzive in contractele de credit

Doresc sa initiez in instanta o actiune privind clauzele abuzive din contractul meu de credit. Poate sa imi spuna cineva care este baza legala pe care pot sa-mi intemeiez aceasta actiune? Am cautat pe net si am gasit mai multe referiri dar niciuna exacta. Stiu ar trebui sa consult un avocat dar asa vrea sa apelez la serviciile acestuia mai tarziu pentru ca nu dispun de sumele necesare si credeti-ma nu sunt mici.
Cel mai recent răspuns: sarablue , utilizator 01:03, 24 Octombrie 2014
Ar trebui sa apelati la un avocat chiar din start pt ca este foarte important sa fie formulata corect si complet actiunea dvs. Degeaba veti apela mai tarziu la unul si vor trece termene de judecata si veti pierde momentele procesuale cand se va mai putea indrepta ceva si riscati sa pierdeti dosarul, pierzand astfel si timpul si banii si cazul dvs.

Onorariul s epoate negocia, se poate plati si in rate.

Cat despre temeiul de drept solicitat de dvs, nu il veti regasi pe net si nici pe acest site pt ca trebuie studiat contractul dvs, trebuiesc identificate clauzele abuzive si in functie de categoria acestora trebuie formulata actiunea si intemeiata in drept.
Baza legala ar fi cateva articole din legea 193/2000. Cautati pe net, gasiti multe motivari ale instantelor care va pot fi de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit franci FLORINTACHE FLORINTACHE Buna seara. Am marea rugaminte de a ma ajuta referitor la un credit in franci contractat in 2008. Am introdus actiunea la judecatorie privind constatare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! imi poate cineva oferi un model acceptabil de cerere ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Buna ziua ! Imi poate cineva oferi un model acceptabil de CERERE DE APEL in cazul respingerii de catre instanta de fond a Contestatiei la executarea silita ... (vezi toată discuția)
Contestatie clauze abuzive. buna ziua, intr-un dosar executional ... emilAAA emilAAA Contestatie clauze abuzive. Buna ziua, Intr-un dosar executional pe rol pentru un titlu constand in credit bancar, cum se pot elimina clauzele abuzive din ... (vezi toată discuția)