avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dreptul la avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

dreptul la avocat

Bună ziua
Vă rog să-mi spuneti, dacă sunt o persoană cu handicap am dreptul la un avocat din oficiu( fara sa platesc serviciile)? Cum trebuie sa procedez pt. a-l avea ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:15, 19 Octombrie 2014
Daca aveti deja un litigiu in instqnta formulati o cerere de ajutor public judicar sub forma asistentei printr-un avocat desemnat din oficiu.

Daca nu aveti un dosar pe rol dar aveti nevoie de un avocat pt a va ajuta in redactarea actiunii, consultanta juridica etc atunci cererea o adresati Baroului de avocati din localitatea dvs de domiciliu.
Nu aveti drepturi in plus pt ca sunteti persoana cu handicap, insa daca nu aveti venituri sau ele sunt reduse astfel ca nu va permiteti costurile unui proces, puteti depune cerere pt ajutor public judiciar la aceeasi instanta.
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu avocatul din oficiu aidu aidu Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii ... (vezi toată discuția)
Intr-un litigiu de contencios administrativ pot solicita avocat din oficiu? dragos-ionut dragos-ionut Sunt intr-un proces cu academia de politie pt a anula un act administrativ de exmatriculare (abuziva) de mai bine de 6 luni si simt ca imi este tot mai greu sa ... (vezi toată discuția)
Bună seara . unde pot solicita un avocat din oficiu ? Bună seara . Unde pot solicita un avocat din oficiu ? (vezi toată discuția)