avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... actiune - cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

actiune - cadastru

Buna ziua ,

Am observat,de curand ca masuratorile la casa si curtea pe care am mostenit-o de la parinti sunt CORECTE , dar schita curtii si a cladiri , si de ci si calculul suprafetei este INCORECT !
Cu aceste incorectitudini, a fost insctis imobilul in Cartea Funciara si asa ne-am si intabulat !!!
Va intreb : Ce castiga , in fata instantei? Intabularea gresita ,cuo suprafata mai mica de teren, SAU situatia REALA , din teren, cu modificarea , in cartea funciara, a suprafetei si a shitei corect intocmite ? Am vreo sansa sa castig pentru remedierea situatiei ?
Cu respect , Vlad
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:31, 27 Octombrie 2014
Conform dispozitii L nr 7/1996 rectificarea mentiunilor din registrul national de cadastru si intabulare se poate realiza, fie prin document autentificat ,fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
Va fi necesara actiune in instanta,expertiza tehnica
nu sunteti foarte clar ... daca suprafata reala e mai mare cu pana la 10% decat suprafata inscrisa in CF - si este doar o gresala tehnica a topografului se poate remedia "administrativ" la OCPI/ANCPI printr-o lucrare de Actualizare. Doar peste 10% sau in cazul in care doriti daune,etc. va adresati instantei. In instanta se considera "reala" situatia data in urma unei expertize tehnice (presupus corecte), aceasta va avea castig de cauza.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica topografica judiciara mioritam mioritam Intr-un proces de iesire din indiviziune, este corect ca in urma unei expertize topografice care determina ca suprafata expertizata este mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)
Memoriu semnat de 111 experti tehnici judiciari topo-cadastru 10 iulie 2011 Mirela Dorina Bogatu Mirela Dorina Bogatu MEMORIU Cu privire la continutul “REFERATULUI DE APROBARE” emis de ANCPI si MINISTERUL JUSTITIEI prin ........– SECRETAR DE STAT si ... (vezi toată discuția)