Am observat,de curand ca masuratorile la casa si curtea pe care am mostenit-o de la parinti sunt CORECTE , dar schita curtii si a cladiri , si de ci si calculul suprafetei este INCORECT !
Cu aceste incorectitudini, a fost insctis imobilul in Cartea Funciara si asa ne-am si intabulat !!!
Va intreb : Ce castiga , in fata instantei? Intabularea gresita ,cuo suprafata mai mica de teren, SAU situatia REALA , din teren, cu modificarea , in cartea funciara, a suprafetei si a shitei corect intocmite ? Am vreo sansa sa castig pentru remedierea situatiei ?
Cu respect , Vlad
Conform dispozitii L nr 7/1996 rectificarea mentiunilor din registrul national de cadastru si intabulare se poate realiza, fie prin document autentificat ,fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
Va fi necesara actiune in instanta,expertiza tehnica
nu sunteti foarte clar ... daca suprafata reala e mai mare cu pana la 10% decat suprafata inscrisa in CF - si este doar o gresala tehnica a topografului se poate remedia "administrativ" la OCPI/ANCPI printr-o lucrare de Actualizare. Doar peste 10% sau in cazul in care doriti daune,etc. va adresati instantei. In instanta se considera "reala" situatia data in urma unei expertize tehnice (presupus corecte), aceasta va avea castig de cauza.