avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PROGRAMUL DE REABILITARE A BLOCURILOR
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PROGRAMUL DE REABILITARE A BLOCURILOR

Stimati domni avocati!
Va solicitam suportul in urmatoarea speta:
In 2009 blocul in care locuiesc a fost acceptat in programul de reabilitare in scopul cresterii performantei energetice a cladirilor construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990.
Dupa ce am fost instiintati verbal care va fi valoarea per apartament a acesti investitii am fost instiintati ca aceasta va fi in jurul valorii de 2500 RON per apartament, valoare care va include reabilitarea fatadei a terasei subsolului schimbarea fenestratiilor si a acoperisului.
Dupa acceptul tacit al valorii comunicate, constructorul a si demarat lucrarea iar dupa ce a depasit 30% din investitie, primaria a si inceput sa emita facturi care la un moment dat, au depasit valoarea investitiei la zi.
In momentul in care am solicitat devizul si situatia de lucari, (decembrie 2010) am constatat ca erau facturate si materiale si lucrari ce nu au fost efectuate, moment in care am stopat lucrarile, in vederea stabilirii valorilor la zi a lucrarilor precum si a creantelor propietarilor.
La adresa inaintata primariei, aceasta din urma nu a trimis decat un mesaj ca daca nu deblocam lucarile, vom primi penalizari egale cu 1%pe zi de intarziere (mentionam ca au fost facturate lucrari neefectuate si materiale nefolosite).
Iata ca dupa mai bine de trei ani de la decalsarea conflictului, primaria a decalnsat o alta licitatie (fara a ne cere consimtamantul sau a ne consulta referitor la situatia la zi) in vederea contunuarii lucrarilor si angajarii unor lucrari noi.
Mentionez ca nu ne opunem continuarii lucrarii, desi am fost instiintati ca daca ne opunem continuarii acestei lucrari, vom fi nevoiti sa returnam valoarea proiectului pana la zi!
Dorim sa fim respectati si sa nu fim fortati sa acceptam lucrari care au depasit termenul de garantie de buna executie de trei ani, timp in care lucrarea nu a fost finalizata si nici conservata.
Va solicitam pe aceasta cale un sprijin in vederea intocmirii unui raspuns la intampinarea somatiei primariei precum si o metoda legala de a aduce lumina in acest proiect.
Dorim ca proiectul sa se desfasoare in continuare dar sa nu fim fortati sa acceptam lucrari neefectuate sau care nu se vor efectua vreaodata.
Va multumim anticipat si asteptam cat mai multe raspunsuri.

Cu respect,
O saptamana imbelsugata!
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 08:36, 20 Octombrie 2014
Va solicitam pe aceasta cale un sprijin in vederea intocmirii unui raspuns la intampinarea somatiei primariei precum si o metoda legala de a aduce lumina in acest proiect.

Este hazardat a emite raspuns la obiect fara a cunoaste concret continutul somatiei
Comitetul executiv sa analizeze temeinic somatia si clauzele contractual asumate,urmand a se preciza situatia de fapt,lucrarile real executate
Exista PV receptie pentru fiecare etapa de lucrare ,inclusiv pentru acelea care nu sunt la vedere ?
Nu stiu daca exista acest PV! Cine ar trebui sa il detina? Asociatia de propietari, sau primaria, in calitate de mandatar?
In legatura cu aceast asomatie, ea suna astfel:

"Ca urmare a sesizarilor...................a OGU 18/2009 si a legilor 10/1995...... este necesara continuarea si finalizarea lucrarilor..................conf Legii 372/2005.
..............................................................................De asemenea va informam ca in cazul in care nu se permite accesul in imobil in vederea continuarii lucrarilor de reabilitare termica , se vor lua masurile legale in vederea recuperarii integrale de la ASOCIATIA DE PROPIETARI (si implicit de la locatarii imobilului) a sumelor inaintate de la bugetul localpentru realizarea serviciilor de proiectare, expertiza tehnica, audit energetic si a sumelor decontate de la bugetul local si de stat pentru lucrarile executate in teren si a penalitatilor de intarziere la cele ramase de executat; se va urmari in acest fel sa se elimine utilizarea defonduri publice care nu conduc la atingerea scopului propus prin program, respectiv acresterea performantei energetice a cladirii."
Daca mai sunt intrebari, va stau la dispozitie!
Raspunsurile la toate intrebarile Dvs. le gasiti in contractul de mandat pe care l-ati semnat cu primaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica locuinta mihai_lege mihai_lege Buna seara locuiesc la bloc avand o locuinta nereabilitata termic . vecinul de dedesupt a facut reabilitare exterioara in urma careia reclama ca datorita ... (vezi toată discuția)
Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte dodo2009 dodo2009 \"Art. 27^1 Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, ... (vezi toată discuția)