avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce risc ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce risc ?

lucrez la o reprezentanta auto ,ca si schimb de noapte
acum cateva zile intr-o noapte,colegul din postul de spate m-a chemat pentru ca a vazut o masina suspecta in spate care era cu farurile aprinse inspre gard,euam parasit postul din fata si am luat-o prin partea de exterior a gardului de la obiectiv ca sa si verific gardul pentru eventuale gauri sau daune(mentionez ca cu vreo 2 luni inainte a fost o gaura in gard si ni s-a atras atentia ca nu am observat-o)

drum dus intors a fost in jur de jumatate de ora
Intre timp coletele din fata care constau in mai multe seturi de anvelope si piese auto au fost furate
Desi camerele m-au vazut pe mine si pe colegul meu patruland ,se pare ca nu au vazut hotii

inteleg ca as putea fi acuzat de neglijenta in serviciu ,intrebarea mea este ce mai risc?
deocamdata politia a zis ca mi-a luat doar declaratia ca si martor ,stiu ca probabil voi trebui sa platesc si paguba ,pentru parasirea postului sau pentru neglijenta am inteles ca s-ar putea da si amenda

E clar ca as prefera sa platesc bani ca sa evit orice inchisoare ,nu am mai avut nici o problema legala pana acum
O sa am nevoie de avocat?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 16:35, 20 Octombrie 2014
nu riscati nici o infractiune, deci nici o inchisoare. este vorba despre un prejudiciu suferit de o societate comerciala, astfel ca poate veti fi obligat la plata de despagubiri catre firma, poate concediat pentru abateri de serviciu.Doar daca sunteti acuzat de furt, atunci se poate discuta despre infractiune si automat pedeapsa cu inchisoare (cu suspendare mai mult ca sigur.) Insa furtul trebuie dovedit.La cercetarea disciplinara, daca se va face, nu este obligatoriu dar este recomandat sa aveti un avocat care sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprirea luminilor de intalnire, cand autovechiculul este oprit Rușeț Daniel Rușeț Daniel Am o intrebare legata de obligatiile conducatorului auto, atunci cand efectueaza manevra de oprire a autovehiculului pe drumurile publice. Este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)
Furt Cristina Ifrim Cristina Ifrim Stimati colegi d epe forum, daca un angajator descopera ca un salariat fura din unitate si nu doreste sa cheme Politia dar il cerceteaza disciplinar poate ... (vezi toată discuția)
Furt la locul de munca hutanu adriana hutanu adriana in noaptea de revelion ma aflam la locul meu de munca ,lucrand ca si receptionera dar tot in acea noapte aveam in atributie de a sevii 50 de pers in ... (vezi toată discuția)