avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Impozitare drept pers cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Impozitare drept pers cu handicap

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema, matusa mea are certificat de handicap permanent, si a ajuns la pensia de varsta. Din dec.14 sau ian.15 va primi pensie, dar ea lucreaza cu 4 ore la o firma, intrebarea mea este urmatoare: va primi salariu in continuare neimpozitat iar pensia va fi impozitata, sau datorita acelui certificat toate veniturile ei nu vor fi impozitate? In functie de aspunsul Dvs va trebui sa depuna certificatul doar la casa de pensii sau la firma??

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:55, 20 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Da, in codul fiscal art.55 alin (4) lit.k1 "nu sunt impozabile veniturile din salarii realizate de persoanele cu handicap grav sau accentuat"
Dar daca este pesnionara si mai lucreaza 1 luna doua ... ambele venituri sunt neimpozabile?
~ Conținut șters la cerere ~
Daca are handicap grav sau accentuat este scutita de impozit si pe venitul din pensie si pe venitul din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venituri salariale - persoane cu handicap Pannik Pannik Salut. Am si eu o intrebare. Persoanele cu handicap accentuat si grav mai beneficiaza de scutirea la plata impozitului pe venituri salariale ? Stiu ca cf ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap- impozit 16% aaa21 aaa21 Buna tuturor, Am nevoie de ajutorul vostru, se poate, va rog? Sunt persoana cu handicap, gradul este accentuat (o boala de sange ereditara). De fiecare ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit persoana cu handicap n_roxxanne n_roxxanne Conform legii, persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe venit. Angajatorii (societatile) sunt oblihgate sa nu retina acest impozit? care ... (vezi toată discuția)