Imi permit sa va supun atentiei o problema.Am avut un unchi care a decedat,nu a fost casatorit niciodata si nu a avut mostenitori.A locuit intr-o garsoniera,proprietate personala,garsoniera ce a incaput pe mana unei nepoate a lui(verisoara cu mine)care s-a mutat acolo si nu vrea sa mai dea socoteala nimanui.Curios este ca,de curand si-a facut si mutatia la acea adresa.Precizez ca nu a fost cazul de nici un act de mostenire sau donatie,iar de succesiune nici nu s-a pus problema.Fiind nepot al raposatului,am inteles ca as avea dreptul la o parte din valoarea acelei garsoniere.Dvs.ce credeti si ce ma sfatuiti sa fac?Va multumesc anticipat.
La mostenire participa sotul supravietuitor si copii decedatului. In cazul in care acestia nu exista, la mostenire vin fratii si surorile decedatului. In situatia in care un frate sau o sora a decedat, in locul acestora participa sotul supravietuitor si copii. Eu v-as sugera sa deschideti succesiunea la ultimul domiciliu al decedatului si sa convocati la dezbaterea succesiunii persoanele pe care le cunoasteti ca posibili mostenitori.
Mostenire
ofeliab
Buna seara,
As dori sa aflu daca este posibil ca o nepoata dupa frate sa participe la mostenirea unchiului alaturi de sotia acestuia? Fratele este decedat , ... (vezi toată discuția)