avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Preluare cesiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Preluare cesiune

Am urmatoarea situatie :
Firma A are sa- dea firmei B c/v unei facturi 5000 lei
Firma B are sa-i dea lui C-administratoruL firmei c/v aport numerar 5000 lei

ESTE CORECT :
sa fac o conventie ca firma A sa achite direct catre C-administratorul firmei suma de 5000 lei, in contul obligatiei firmei B fata de administrator si sa nu mai aiba nici o pretentie asupra acestei sume de bani, in calitatea sa de creditor al firmei A ?
Cel mai recent răspuns: beinaz a , utilizator 11:38, 20 Octombrie 2014
De ce sa va complicati?
Puteti face plata efectiva prin casa, pe baza de dispozitie de plata, de la A la B, concomitent cu plata prin casa, pe baza de dispozitie de plata de la B la C.
In acest fel, trebuie sa se vada doar debitarea contului societatii A cu suma de 5.000 lei
Este vorba de o suma mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie beinaz a beinaz a Am urmatoarea situatie: Firma A are sa-i dea societatii B suma de 16000 lei, reprezentand c/v umei facturi. Firma B are sa-I dea administratorului c/v ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi genni genni Buna, facturile care sunt mai mari de 5000 roni pot fi incasate prin casa sau doar prin banca? Un client poate achita doar numerar o factura de 1500 euro. Ce ... (vezi toată discuția)
Plafon casa AdrianaRistache AdrianaRistache Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine: am intampinat urmatoarea situatie: am primit o factura de la un furnizor in valoare de 8000 ron , administratorul ... (vezi toată discuția)