avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot să mai realizez venituri dacă sunt în concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot să mai realizez venituri dacă sunt în concediu creștere copil?

Lucrez într-o instituție de stat și totodată am și cabinet individual de psihologie, unde lucrez câteva ore după amiază. Menționez că plătesc asigurările și la stat și pentru cabinet. În aprilie 2015 urmează să nasc și o să trebuiască să stau un an sau doi cu copilul. Întrebarea mea e legată dacă mai pot funcționa cu cabinetul în timp ce stau acasă în concediu creștere copil? Din modificarea legii nr. 111/2010 prin 126/2014 rezultă că mai poți realiza și alte venituri.

Cel mai recent răspuns: andyc25 , utilizator 15:38, 20 Octombrie 2014
Daca veti realiza venituri profesionale in timpul concediului de crestere copil, veti pierde indemnizatia.
Conform modificarilor aduce OUG 111/2010 in timpul cat beneficiati de indemnizati pentru concediu crestere copil (CCC) puteti realiza venituri profesionale supuse impozitului de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic. (n.m. 1 ISR, in vigoare = 500 lei)

Puteti realiza venituri in cuantum de 3000 ron intr-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere microintreprindere in maternitate? andreealavinia2008 andreealavinia2008 Buna ziua, as vrea sa deschid un salon de cosmetica impreuna cu un asociat pe timpul maternitatii;pfa,srl sau microintreprindere...dar nu as vrea sa pierd ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului berescu_laura berescu_laura buna ziua!Am o interprindere individuala si sunt insarcinata..As vrea sa stiu daca trebuie sa imi suspend activitatea pentru a beneficia de alocatia de ... (vezi toată discuția)
Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)