Am o curiozitate: Unul dintre parinti are custodia copilului/copiilor. Celalalt parinte are dreptul sa ia copilul/copiii in anumite perioade de timp (weekenduri, vacante, etc). Parintele care nu are custodia copilului/copiilor are dreptul de a duce copilul/copiii in excursii, tabere, etc (atunci cand ia copilul la el) fara a-i cere celuilalt parinte acceptul? (Aceste "escapade" cu copilul/copiii sunt organizate de scoala la care lucreaza persoana cu care umbla parintele care nu are custodia.)
Corect e sa il anunte pe celalalt parinte, nu are nevoie de acord.. adica si daca isi da acordul si daca nu, parintele cu care locuieste copilul constant, nu are cum sa se impotriveasca, nu are cum sa impiedice ca minorul sa mearga in excursii cat e la parinte in vizita.
Cu aceasta intrebare doream sa aflu de la cei care au mai auzit despre astfel de cazuri, daca este o procedura normala ca parintele care nu are custodia copiilor sa nu anunte ca pleaca din localitate cu copiii, chiar daca este timpul pe care are dreptul sa il petreaca cu copiii lui. Parintele care are custodia afland despre aceste iesiri de la copii nu de la adult. Cu acest comportament parintele care nu are custodia pare ca are ceva de ascuns.
Nu are nimic de ascuns.. ce ar putea avea? Numai ca nu vrea sa dea raportul pt fiecare miscare, in fond sunt si copiii lui si nu i-ar pune in pericol. Nu cred ca celalalt parinte il instiinteaza de orice miscare a copilului.
Daca cel cu care locuieste copilul se invata sa il anunte pe celalalt parinte despre orice in legatura cu copilul, poate se va invatat si celalalt.
Poate nu a zis de teama sa nu-l certati. Unii se tem de asta si dupa divort :)
Ambii parinti sunt datori aceleasi lucruri fata de copil si unul fata de celalalt. Daca unul anunta, ar fi frumos sa anunte si celalalt. Totusi, nu e o obligatie legala. Parintii pot face insa intelegeri in acest sens.
Nu inteleg de ce s-a schimbat intrebarea, initial era daca poate sa mearga cu copilul in excursii, acum e daca trebuie sa anunte...
Drept de vizita
geanyyy
Buna ziua
Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)