avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordare crestere salariala dupa ce am anuntat ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordare crestere salariala dupa ce am anuntat ca sunt insarcinata

Buna ziua,

ma confrunt la locul de munca cu urmatoarea situatie: in luna Iunie compania a trecut ptint-run proces de reorganizare in urma caruia departamentul pe care il conduceam din pozitia de coordonator de echipa (Team Leader) a fost restructurat.
In urma restructurarii am primit o pozitie de management, respectiv de Manager al unui departament cu urmatoarea intelegere: pozitia o voi prelua iar ajustarea salariala (cresterea!) va fi peste doua luni deoarece atunci departamentul de resurse umane avea in plan revizuirea salariilor la nivel de companie. Mentionez ca am confirmare scrisa ca voi avea cresterea salariala.
Am preluat imediat atributiile si am livrat corespunzator acestora iar in a doua parte a lunii August am anuntat ca sunt insarcinata. Ulterior planul de revizuire a salariilor s-a intamplat (unii colegi au primit chiar 10% in plus fara sa fi avut o crestere de pozitie) insa eu nu am primit marirea promisa. Cand am solicitat lamuriri mi s-a spus ca a fost o neintelegere / lipsa de comunicare intre dept Resurse Umane si Dept din care fac parte si ca nu se mai poate acorda cresterea decat undeva in vara anului viitor (ccea ce ar coincide cu revenirea mea din concediu de maternitate).
Va rog sa imi spuneti daca situtatia se incadreaza la discriminare la locul de munca pe motiv de maternitate si ce pot face pentru a imi castiga dreptul.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 20 Octombrie 2014
Da, daca aveti dovezi scrise in acest sens. Daca exista doar martori puteti risca un proces in acest sens, insa va trebuie un avocat foarte bun.
Ati semnat un act aditional la c.i.m. sau ce document detineti cu privire la majorarea salariala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie pe perioada determinata - contract de munca pe perioada nedeterminata adry_de_gennaro adry_de_gennaro Buna, Am urmatoarea situatie si as vrea sa aflu cateva detalii: - sunt angajat al unei companii multinationale din oct 2013 - am contract de munca pe per ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mihaidancu2005 mihaidancu2005 Incepand cu data de 11.10.2013 in momentul in care am depus cererea de intrare in concediu de crestere copil mi s-a adus la cunostinta de catre departamentul ... (vezi toată discuția)
Nereguli la locul de muncă razvan228 razvan228 Buna ziua, Lucrez pt o societate de recuperare creanțe ca agent procedural . Am un program de 6 ore și jumătate din care 30 de Min pauză . Acum două ... (vezi toată discuția)