avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nereguli la locul de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nereguli la locul de muncă

Buna ziua,
Lucrez pt o societate de recuperare creanțe ca agent procedural . Am un program de 6 ore și jumătate din care 30 de Min pauză . Acum două zile am primit o notificare in care mi sa comunicat că am avut 3 întârzieri peste pauză în decursul unei luni , întârzieri de 18 respectiv 40 de secunde .Mi să mai comunicat la la urmatoarea avertizare mi se va retine bonusul pentru că am adus prejudicii companiei și colegilor de echipa . De cele mai multe ori peste program îmi petrec între 5 si 15 minute , niciodată nu plec la ora fixă si sunt foarte multe zile în care nu reușesc să termin toate cele 30 de minute de pauza . Am discutat și în departamentul de resurse umane si mi sa spus că nu este o problemă și că acest lucru nu se va întâmpla . În momentul în care m am angajat la dânșii si am semnat contractul nu era stipulată această clauză si nici la angajare nu mi sa comunicat . Îmi puteți spune va rog daca ceea ce superiorii mei direct fac este un abuz sau nu . Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 15 Iunie 2018
Exista in regulamentul intern o marja in secunde in privinta timpului pentru pauza?
Este evident un abuz din partea sefilor.
Nu , doar cele trecute în contract . Potrivit team leader ului toată lumea are aceias pauză doar ca la ei nu se tine cont.
Evidenta timpului de munca cum este efectuata la nivel de angajator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa papic papic Buna ziua, durata si timpul pauzei de masa trebe sa fie comunicat angajatului? Un angajat lucreaza 12 ore/noapte , dar este pontat doar 11 ore , 1 ora ... (vezi toată discuția)
Pontare sub timpul fizic stat la locul de munca vesimona vesimona Buna ziua AS dori sa stiu care este baza legala pentru ca o firma angajatoare sa ceara angajatilor ca, pentru 5-10 minute de intarziere sa recupereze 1 h ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator? HYP HYP Buna ziua, Sunt angajat in cadrul unei firme cu norma intreaga de munca (8 ore). Activitatea consta in prelucrarea si validarea unor date. Este un ... (vezi toată discuția)