avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit problema din Ghidul exp contabil 2008
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

problema din Ghidul exp contabil 2008

probl 22 fiscalitate::
O sc realizeaza urmat.venituri si cheltuieli aferente trim 1 /2008
- venituri din vanzarea marfurilor........50.000 lei
-venituri din prestari servicii .......20.000 lei
-venituri din dividente primite de la o sc romana...1.000lei
-chelt cu marfurile .......30.000 lei
-chlt cu serviciile de la terti .......10.000 lei
-chlt de protocol .....1.000lei
-chlt cu salariiile ....2.000lei
-chlt cu amenzile la stat .....3.000lei
-chlt cu tichete de masa 800 lei din care 200 peste limita legala.
DETERMINATI IMPOZITUL PE PROFIT! am nedumeriri la calculul cheltuielilor de protocol deductibile. DACA POATE SA MA AJUTE CINEVA.VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 22:06, 1 Iunie 2009
Cred ca este o chestiune de nuanta : nu este corect sa spun :cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile = cheltuieli nedeductibile.Venitul e ceea ce obtin, ca urmare a prestatiei, participatiei etc iar cheltuiala e ceea ce trebuie sa dau unui tert , pentru ca eu sa obtin ce spuneam mai sus.
Veniturile neimpozabile sint expres enumerate in cod fiscal.
La fel si ch nedeductibile.
Legatura dintre cheltuiala neded si venit neimpozabil apare in momentul anularii unei din conditii : cum spuneati Dvs mai devreme : daca am o amenda , la momentul inreg cheltuielii, ea este neded. Daca insa contest si recupereaz acea amenda (evident, la un alt moment - fie el si peste n ani) , atunci am un venit neimpozabil, pentru ca daca n-ar fi asa, as impozita de doua ori aceeasi suma.
Daca insa am o amenda si in acelasi timp( cum pune si problema enuntata) , am si venit din dividende , atunci in calculul deductibilitatii limitate a protocolului trebuie sa tin cont de ambele, cf modului de calcul descris in norme .
Sint de acord cu ce spuneti mai sus , pina la un punct : [...]"considerandu-le pe acestea din urma ch.aferente veniturilor neimpozabile." Eu nu le vad legate de maniera asta , dupa cum se vede si in exemplu: am si amenda, si dividende , dar fiecare din ele provin pe alta cale .
Va multumesc mult ! :vishenka:
in ghid nu avem aceste ( ch aferente venit neimpozabile) cheltuieli.PROBLEMA ESTE ADUSA SI PREZENTATA CU REZOLVAREA PROFESORILOR DE LA CECCAR! EU AM AVUT DOAR NELAMURIRI! NU ESTE REZOLVATA DE MINE!ESTE CORECTA REZOLVAREA DIN GHID!!
victorn a scris:

in ghid nu avem aceste ( ch aferente venit neimpozabile) cheltuieli.PROBLEMA ESTE ADUSA SI PREZENTATA CU REZOLVAREA PROFESORILOR DE LA CECCAR! EU AM AVUT DOAR NELAMURIRI! NU ESTE REZOLVATA DE MINE!ESTE CORECTA REZOLVAREA DIN GHID!!




DA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit profit la trim iii iuli-ana iuli-ana la trim. III am total venituri 12070 lei, total chelt 8001 din care chelt. protocol 500 si chelt. cu impozitul pe profit calculat la trim II 623 lei cum ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile/nededuclibile dates.raluca dates.raluca Buna dimineata, imi poate explica si mie ce sunt alea cheltuieli deductibile si nedeductibile? Daca se poate as dori si exemple sa pot intelege mai bine...Stiu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol nedeductibile turcalexandra turcalexandra Cheltuielile de protocol nedeductibile aferente trim 1 se inregistreaza trimestrial sau doar la sf de an pe ch nedeductibile? multumesc (vezi toată discuția)