avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... datorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

datorie

buna ziua am o intrebare: am o sc.si un magazin cineva a venit si a loat produse pe datorie din magazin are de 4 luni sa imi dea suma de 1200 lei ,pot sa o dau in judecata pe art 238 abuz de incredere? nu am ci un act inchiat cu ea ,daca pot so daui in judecata pot sa ii cer si penalitati cat la %? ,am martori cand iam dat pe datorie multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:34, 20 Octombrie 2014
Daca nu detineti probe temeinice este cam dificil dar nu imposibil sa obtineti hotarare judecatoreasca favorabila
Initial,notificati oficial persoana in cauza,cu obligatia restituirii c/v produse achizitionate,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Contactati persoana specializata,care analizand datele concrete,probele/martorii,poate redacta actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bani pe incredere daniela_b daniela_b nu mai stiu cum sa fac sa-mi recuperez datoria pe care am dat-o pe incredere,nu am martori,iar de ceva in scris nici vorba,am fost sfatuita sa ma duc la ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati dikutzz007 dikutzz007 buna seara, solicit o indrumare din partea dumneavoastra,am imprumutat pe un amic cu 200 de euro,trebuia sa ii inapoieze dupa 2 luni,in aprilie se fac 2 ... (vezi toată discuția)
Chirie neplatita- pot sa o recuperez ? kosty89 kosty89 Buna ziua...Am inchiriat si eu acum 3 luni un apartament cu 3 camere la 3 baieti din Mapn,fara contract la Fisc,le am intstalat si tv+net,acum a trebuit sa ... (vezi toată discuția)