avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Referitor la rezilierea contractului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Referitor la rezilierea contractului

In cazul in care exista o clauza intr-un contract" durata contractului este 1 an, si se prelungeste automat cu inca 1 an, in cazul in care nu se cere rezilierea acestuia", cum se procedeaza in vederea rezilierii contractului?
In cazul in care exista o clauza in contract " in cazul in care se achizitioneaza produse identice de la firme concurente, se plateste o dauna de 10.OOO euro" este legala, avanmd in vedere ca beneficiarul nu are nici un avantaj?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:39, 28 Mai 2009
Buna ziua,
Va deranjez si eu cu o intrebare referitoare la rezilierea unui astfel de contract : am primit notificarea de reziliere a contractului de la prestator ( societatea fiind beneficiarul) cu respectarea clauzelor din contract.Mai trebuie intocmite si alte acte pentru incheirea contractului daca se stipuleaza:
"Art. 4.2 Partea care invoca rezilierea contractului este obligata sa notifice cealalta parte si sa o informeze prin curier predat personal sau prin scrisoare recomandata."
Va multumesc anticipat.
Daca ati convenit ca rezilierea contractului sa se realizeze print-o notificare , confirmata de primire de catre partea careia i se adreseaza, si aceasta procedura a fost realizata nu mai trebuiesc indeplinite alte formalitati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord tacit bogdan77m bogdan77m Daca un contract de inchiriere are stipulat la un articol faptul ca se prelungeste prin acordul tacit al partilor daca una dintre parti nu notifica celeilalte ... (vezi toată discuția)
Rezilliere contract prestari servicii financiare aartist aartist Am incheiat un contract cu urmatoarele clauze: "Prezentul Contract se incheie pe o perioada de 1 an. Contractul va fi prelungit in mod automat, la expirarea ... (vezi toată discuția)
Incetare contract comercial ioanandrei ioanandrei Va rog , Daca intr-un contract comercial la pct referitor la INCETAREA/REZILIEREA contractului , acesta contine urmatoarele precizari privind incetatea ... (vezi toată discuția)