avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pt motive ce nu tin de persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului!

Bună seara. Am fost nominalizat pentru încetarea contractului ca urmare a reorganizării, dificultăţilor economice pe care le-ar întâmpina firma. Problema este că eu reprezint "febleţea" directorului, în sensul că nu-i place ceea ce îi reamintesc eu : Cea mai mare şmecherie e cinstea / şi cea mai rentabilă minciuna e adevărul.

În cadrul departamentului meu există mai multe persoane care ocupă acelaşi post şi care chiar ar fi fost "îndreptăţite" să plece. Criteriile de selecţie sunt totalmente subiective şi răutăcioase.

Se poate contesta în instanţă ? Acaeasta era întrebarea.

Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mara_dona , utilizator 18:59, 27 Mai 2009
care au fost criteriile invocate de societate ?
este vorba de o concediere colectiva sau individuala ?
1. Problema este ca in cazul concedierii individuale nu trebuie justificat prea mult motivul concedierii. Angajatorul hotaraste cine pleaca si cine nu. daca pastreaza pe cineva mai slab pregatit este riscul sau.
2. Criteriile de concediere sunt folosite pentru concedierea colectiva.
~ Conținut șters la cerere ~
HRS a scris:

care au fost criteriile invocate de societate ?
este vorba de o concediere colectiva sau individuala ?

NICIUNUL. Am refuzat să semnez demisia "oferită" de director pt o aşa-zisă abatere disciplinară pt care m-a hăituit vreo 2 luni fără niciun rezultat.
Mă rog, trebuie să reducă personalul...
Concediere individuală...sunt 2-3 inşi acum..şi vor mai elimina înca -2-3 peste ceva timp.
jurist Clement a scris:

Oricum,va comunicat in scris,motivat,temeiul acestei disponiobilizari :,,reorganizarea economica" !

Reorganizarea activitatii, se restructureaza postul. Nu mai are importanta...:)

Alte discuții în legătură

Preaviz incetare contract individual de munca bogdanal01 bogdanal01 Buna ziua. Acum 2 zile am primit un preaviz desfiintare a postului meu (cercetator stiintific) fara numar de intrare, fara sa specifice unde, cind pot depune ... (vezi toată discuția)
Ajutor! concediere motive care nu tin de salariat anastancu anastancu Buna seara! Sper sa imi poata raspunde cineva cat mai repede... problema este asa : in cadrul procedurii de concediere din motive care nu tin de salariat, ... (vezi toată discuția)
Restructurare, ordinea de prioritate ContSters74449 ContSters74449 Buna ziua, Art 79, al 2, CCMRC,prevede ordine de prioritate a salariatilor ce pot fi disponibilizati. din motive ce nu tin de persoana lor.Aceasta ... (vezi toată discuția)