avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie distribuita de Posta Romana in doua transe
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie distribuita de Posta Romana in doua transe

Buna seara,as dori sa stiu daca un factor postal distribuie o pensie oarecare,unui pensionar,in doua transe,ex.200 lei vineri seara si 280 lei a doua zi,sambata dimineata,este o procedura corecta sau nu,incalca vreo lege,sau nu!? Si eventual daca se poate ca acelasi factor postal sa primeasca cuponul unui pensionar dar banii sa trebuiasca sa-i stranga,sa zicem din incasarile de pe facturile electrica,facturi pe care s-ar putea sa le incaseze in decurs de 10 zile,timp in care pensionarul tot asteapta.si asteapta da de se vor strange atatia bani ca sa ii fie platita pensia!? Este o situatie reala,pe care am semnalat-o conducerii Postei Romane , Casei Judetene de Pensii si Politiei Romane si Posta nu mia raspuns iar Politia Romana nu vede unde ar fi infractiunea sau ma rog,neregula!? Daca este cineva caruia i se pare aceasta situatie,cel putin ciudata,va rog sa imi raspundeti pentru ca incep sa cred ca chiar este posibil sa se distribuie in acest fel pensiile!Multumesc.:O
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
tonny401, utilizator
Cel mai recent răspuns: tonny401 , utilizator 09:16, 28 Octombrie 2014

Din moment ce ați primit cuponul, banii sunt deja sau vor fi virați la Poștă de către Casa de pensii. Întârzierea virării am văzut că este o obișnuință, mai ales că nu sunt bani la Casa.
Dar nu are nici o legătură încasarea altor plăți de către Poștă cu banii de la Casa. Aici este problema. Sunt conturi diferite, mai pe înțeles nu au voie să plimbe banii de la un client la altul, de la o încasare pentru un client la o plată pentru alt client.
~ Conținut șters la cerere ~
1. Daca intrebati la Casa de Pensii vi se va spune ca au fost virati banii la Posta in timp util.

2. Daca intrebati la Posta vi se va spune ca nu au bani pentru ca nu i-a virat Casa de Pensii.

3. - Eu dau dreptate Casei de Pensii care vireaza toti banii de pensii la timp dar Posta are dificultati de organizare in distribuirea banilor catre oficiile postale.
- Orice intarziere in distribuirea banilor de pensii aduce Postei venituri din dobanzi pentru banii aflati in cont la banca.
De aceea poate fi mai simplu sa faceti cerere sa va fie virata pensia in contul dvs personal la o banca unde aveti cont bancar. Si nu va mai complicati cu minunata Posta Romana. Iar pentru pensionari comisioanele de administrare ale unui astfel de cont bancar sunt zero. Vedeti ofertele bancilor! Bafta multa!
1. Nu este corect sa dea numai o parte din bani. Aici este greseala factorului, trebuia sa aduca pensia cand avea banii. Poate a vrut sa faca un gest omenesc vineri seara, pe barba lui cum s-ar spune. Oricum, sambata a adus restul, deci nu v-a fraudat cu nimic.
2. Probabil ca ati citit prin ziare cate atacuri sunt asupra postasilor, acum dau atacuri si asupra masinilor postale.
La final de zi si mai ales la sfarsit de saptamana, nu trebuie sa existe un surplus de bani in oficii.
Astfel, postasului i se calculeaza o marja de incasari din acea zi (fiind weekend) din care ar putea achita pensiile de pe teren. El nu are voie sa poarte asupra sa sume mari de bani (v-am explicat de ce), in plus, are si alte trimiteri in geanta.
Acum depinde si de faptul daca este un oficiu postal urban sau rural (sa nu zic agentie intr-un catun, iar postasul este nevoit sa vina tocmai de la "nşpe" kilometri in catun cu geanta plina de bani, fiind expus in fata hotilor.
3. Cupoanele de pensii vin inainte de virarea sumelor de bani de la Casa de Pensii. Posta urmand sa isi faca acele calcule privind sumele de distribuit zilnic pe partidele factorilor (va dati seama ca un factor nu are posibilitatea sa achite pensiile tuturor pensionarilor din distanta lui numai intr-o zi.
4. Factorul postal este obligat mai nou, sa faca incasari pe teren, asa ca nu este nicio deturnare de fonduri daca va da din banii incasati in acea zi de la clienti, sau din banii dati de casiera de oficiu.Doar nu o sa poarte doua genti mari pentru fiecare operatiune, respectiv de incasari si de plati, la final i se face "casa" si preda totul) - avans plus incasari minus plati egal rest)
5. Aveti posibilitatea sa va deschideti un cont bancar, dar aveti grija cand se anunta ca se vor da pensiile mai devreme. Nu stiu daca vreodata, au virat cei de la Casa de Pensii banii mai devreme in cont, dar sigur nu au virat mai devreme de 13 ale lunii seara (de sarbatori sa nu va asteptati ca veti primi mai devreme, la fel ca aceia de la posta, este treaba exclusiva a Casei de Pensii, avand un contract cu bancile, posta da mai devreme tot din acele incasari zilnice sau din "portia" de la banca)
@im82, tocmai v-am explicat mai sus ca in ziua de lucru(deci pana la terminarea programului) se pot face achitari si din incasari. Tocmai pentru fluidizare, pentru protectie, pentru a nu se mai imprumuta de la banca, sume purtatoare de dobanzi. Respectiva banca de care a stiut toata lumea ca este a postei, nu mai este de mult timp.

,
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
tarkan, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata pensiilor cu intarziere de catre posta mariana1950 mariana1950 Buna seara Plata pensiei se face de catre factorul postal in data de 26-27 ale lunii. Tinand cont ca in aceasta luna datele sunt sambata si duminica am ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei Nickotlogut@gmail.com Nickotlogut@gmail.com Care este ultima zi de plata a pensiei la Posta. Multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere si ajofm annabell annabell Pensia de intretinere a minorului i se retine tatalui copilului din somaj, dar AJOFM trimit aceasta pensie prin mandat postal, si pentru ca nu locuiesc la ... (vezi toată discuția)