avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală

În caz de distrugere, infracţiune prevăzută la art.217 din Codul penal, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
În art.283 din C.pr.pen. se prevede că plângerea prealabilă trebuie să îndeplinească anumite condiţii printre care şi indicarea autorului faptei.
In cazul in speţă este vorba de sparcerea unui geam de la un autoturism. Autorul este necunoscut. Este suficient dacă indicăm în plâgere afresa unor martori ?
din moment ce nu cuoasteti autorul faptei, precizati acest lucru in plangere pentru ca organele abilitate sa inceapa cercetarile. daca aveti martori, precizati numele si adresa acestora.
In primul rand, vedeti ca s-au schimbat codurile, indicati art.din codurile vechi.
Conf. art.289 alin.2 C.P.P. indicarea faptuitorului se face atunci cand acesta este cunoscut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru distrugere niculaucarmen niculaucarmen ma poate ajuta cineva cu un model de plangere penala pentru distrugere bunuri (geamuri, usa) (vezi toată discuția)
Amenintare Sandy11 Sandy11 Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit. Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)