Deoarece m-ati ajutat in mai multe situatii cu sfaturile dvs. si pe aceasta cale va multumesc, as dori sa ma indrumati si de aceasta data asupra drumului pe care trebuie sa il parcurg pentru a ajunge in concediu crestere copil !
Ma aflu in urmatoarea situatie :
- Din 1.03.2010 pana la 30.09.2014 am lucrat fara intrerupere, fara nici o zi de medical, contractul s-a incheiat in baza art. 55 lit. b(acordul partilor)
- Din 01.10.2014 pana la 31.10.2014 am contract perioada determinata care va inceta de drept la data scadenta in baza art. 56 (indiferent de starea mea de sarcina avansata- 7 luni )
Va rog sa imi spuneti :
1. daca pot intra in aceste conditii in somaj
2. ce acte trebuie sa prezint la somaj de la fiecare firma in parte (mentionez ca nu am avut carte de munca ci contracte inregistrate la ITM)
3. daca pot sa intru in maternal suspendand somajul dupa cateva zile de la aprobarea acestuia
4. dupa maternal daca pot intra in CIC si la fel ce acte trebuie sa depun la primaria avand in vedere ca o sa intru din somaj in acest concediu
5. ce sume imi vor fi luate in calcul pentru fiecare situatie in parte (somaj, maternal, CIC), mentionez ca la prima firma am avut un salariu brut de 1500 si in ultima luna cand am plecat de la ei am beneficiat de un bonus la fel supus impozitelor catre stat in valoare de 35000 ron brut,iar la urmatoarea firma am fost angajata pe minim pe economie 900 ron brut ); este acel bonus sau o parte din el luat in considerare la calcularea somajului, maternalului sau CIC?
Va multumesc anticipat pentru sfaturile dvs. si astept cu interes orice sfat pe care mi-l puteti da in aceste conditii !
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
Am incheiat contractul pe perioada nedeterminata la data de 31.10.2014 si am inceput un contract pe perioada determinata la 01.11.2014. Se considera intrerupere pentru CIC cele doua date? (am vechime suficienta pentru a intra in CIC).