avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grupa a II-a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grupa a II-a

Sunt inginer mecanic agricol si in conformitate cu Ord.50/1990, anexa 2,sunt incadrat la grupa a II a de munca, pentru perioada in care am lucrat la o" Statiune pentru Mecanizarea Agriculturii"; va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarelor aspecte:

1. Pentru perioada in care am fost promovat ca inginer sef si apoi ca director, ma incadrez in prevederile actului normativ mentionat?

2. La un moment dat, titulatura de director a fost inlocuita cu cea de Manager General, desi atributiile au ramas aceleasi.......se asimileaza cele doua functii? pot fi incadrat in grupa a IIa pentru aceste perioade?

3. In cazul unei detasari la un liceu de specialitate, care era in subordinea aceleiasi intreprinderi, beneficiez de incadrarea in grupa ?; in Carnetul de Munca nu este mentionata acea detasare.

Multumesc anticipat pentru lamuriri
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:46, 22 Octombrie 2014
Pentru a putea fi incadrat in grupa de munca conform prevederilor Ordinului nr. 50/ 1990, la data aparitiei acestui ordin si ulterior pana la aparitia Legii pensiilor nr. 19/ 2000, firma trebuia sa intocmeasca documentatii anuale care sa fie avizate de catre ITM si angajatorul sa emita decizii scrise pentru nominalizarea lucratorilor in grupe de munca.
Pentru perioada anterioara aparitiei Ord. 50/ 1990, nominalizarea putea fi facuta de catre angajator impreuna cu sindicatele si perioadele de lucru efectiv, mentionate in carnetul de munca.
Daca fisa postului mentiona prezenta obligatorie a cadrelor de conducere (inginer sef, director, manager, etc.) cel putin 70 % din timpul total de lucru, zilnic, la locuri de munca incadrate in grupa de munca, puteati fi nominalizat in grupa de munca.
Pentru perioada detasarii la un liceu de specialitate, chiar aflat in subordinea firmei, nu puteti beneficia de grupa de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la grupa i de munca sau nu ioan abraham ioan abraham Ma numesc Abraham Ioan si am muncit si in grupa I de munca la Nitramonia Fagaras (de unde am obtinut adeverinta aferenta ) si apoi la Carbosin Copsa Mica,unde ... (vezi toată discuția)
Grupa a-iia de munca la pensie timona fiterau timona fiterau Buna ziua, Am lucrat ca inginer tehnolog si apoi ca sef atelier proiectare( avind un atelier de prototipuri in subordine directa), in industria lemnului. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru munca grupa a 2 a GIGI-PC GIGI-PC Buna ziua, Am fost angajat cu contract individual de munca la societatea SC .MOBIC SA.(fost Intreprinderea Industrie locala,,11iunie\\" Calarasi in perioada ... (vezi toată discuția)