avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces-verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces-verbal

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am primit o amenda rutiera iar agentul care a incheiat procesul-verbal a scris gresit actul normativ. In sensul ca sanctiunea ce mi-a fost data trebuia sa fie conf. cu OG 2/2002 iar in procesul-verbal este scris un alt act normativ. Am facut cercetari privind nulitatea relativa a procesului-verbal, dar tot ce am gasit face referire doar la OG 2/2002 art. 16 alin. 7. Pe mine ma intereseaza sa stiu cu exactitate ce sa cer instantei sa ma fac inteles si sa inteleaga problema mea. De asemenea am cautat si decizii ale iccj dar tot ce am gasit au fost dezbateri tot asupra art. 16 alin. 7. Urmeaza sa fac apel, deoarece prima instanta mi-a respins cererea! Ca o paranteza (constatare a contraventiei nu poate fi invocata decat daca s-a pricinuit partii o vatamare ce nu se poate inlatura decat prin anularea acelui act) iar intrebarea mea este: Atata vreme cat acel act normativ scris in procesul-verbal nu este corect si nu are nici un fel de legatura cu prevederile circulatiei pe drumurile publice nu ar trebui sa fie nul? Presupun ca mi s-a creat o vatamare privind drepturile mele de cetatean, dupa cum urmeaza, suspendarea permisului de conducere, amenda, nu ma mai pot deplasa la facultate ( eu fiind din braila si iar universitatea fiind in galati)
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
swimmer90, utilizator
Cel mai recent răspuns: swimmer90 , utilizator 14:57, 21 Octombrie 2014
daca acel act pe care el l-a mentionat in PV are si contraventii si amenzi , sunteti vatamat, deoarece acel act stabileste unele contraventii si d-voastra ati fost sanctionat cu alte contraventii, deci sa zicem ca exista neaplicarea corecta a legii, trebuia sa va sanctioneze conform actului normativ mentionat acolo. Incercati asa ceva in apel
multumesc mult pentru idee. nu m-am gandit la asa ceva ce este adevarat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea faptei scrie ca am condus si la intersectie nu m-am incadrat corespunzator directiei de mers ... (vezi toată discuția)
Dacă agentul de poliție a greșit data pe pv am șanse sa câștig la contestație ? Bogzos Bogzos Pot face contestație ? Am vreo șansa de câștig ? In loc de 27.08.2018 a trecut 28.08.2018 atât pe procesul verbal cât și pe dovada . Menționez ca sa ... (vezi toată discuția)
Contraventie circulatie suparattul suparattul Buna ziua! Un PV de contraventie la regimul circulatiei este intocmit gresit. Fapta descrisa este de neacordare de prioritate vehiculelor. Ar fi trebuit ... (vezi toată discuția)