avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv OCPI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv OCPI

Buna ziua, reprezint un sindicat(suntem noi ca si organizatie) si necunoscand prea multe in domeniu va rog sa ma ajutati. In urma unui control al ITM, oficiul de cadastru unde lucrez a fost avertizat sa incheie contract colectiv de munca, contract ce pana in anii 2009-2010 se semna la nivel de agentie nationala de cadastru. Noi ca si oficiu la ora actuala suntem subordonati direct agentiei. Acum suntem pe autofinantare, bani ce se duc in programul national de cadastru (OUG 8/2014), salariile venind insa de la buget. Pe vechiul contract colectiv aveam posibilitatea de a beneficia de salarii de merit, o parte din banii incasati din onorarii(taxele de urgenta) plecau catre salariati, la pensionare se ofereau un numar de salarii medii, mai existau si alte beneficii finaciare de sarbatori, etc.
Problema mea este daca la ora actuala la negocieri se mai pot solicita asemenea beneficii, intrucat banuiesc ca oficiul de cadastru nu poate lua o asemenea decizie, fara a primi ok-ul de la agentie. Ce alte lucruri ma sfatuiti sa mai cer in afara de posibile beneficii materiale.
Va rog sa ma ajutati, orice sfat fiind bine venit.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 08:34, 22 Octombrie 2014
Cred ca se poate stipula in ccm acel avantaje , cu mentiunea ca acestea se vor plati din fondurile extrabugetare realizate.
Bine dar ce facem ca tot ce se incaseaza la oficiu( taxe de avizare) merge la buget.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
and_alx, utilizator
Alte sfaturi!#-o
In acest caz, nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi in bani si in natura, altele decat cele prevazute de legislatia in vigoare pentru categoria respectiva de personal.
Bun de exemplu daca cerem echipament de protectie pentru cei care fac teren, oficiul poate da acest drept fara acceptul agentiei. Si daca trebuie acceptul de la agentie, atunci de ce se mai face acest ccm la nivel de oficiu si nu se face unul singur la nivel de agentie care sa cuprinda toate oficiile judetene.

Alte discuții în legătură

Am dreptul la sporul de incordare psihica? MARA MALINA MARA MALINA Buna ziua, Sunt incadrata ca asistent principal la DSP, vreau sa stiu daca pot solicita spor de incordare psihica si daca da, in baza carei legi? Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca virgilmarius73 virgilmarius73 Sunt angajat la o institutie publica cu autofinantare , avem contract colectiv de munca valabil pana la 1 ianuarie 2016 , in acest CCM erau ... (vezi toată discuția)
Spor biblioteca bella_isa68 bella_isa68 Buna ziua Sunt bibliotecar (S II) la o scoala gimnaziala de 24 de ani. Intrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de sporul de 15% din salariul de ... (vezi toată discuția)