avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv OCPI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv OCPI

Buna ziua, reprezint un sindicat(suntem noi ca si organizatie) si necunoscand prea multe in domeniu va rog sa ma ajutati. In urma unui control al ITM, oficiul de cadastru unde lucrez a fost avertizat sa incheie contract colectiv de munca, contract ce pana in anii 2009-2010 se semna la nivel de agentie nationala de cadastru. Noi ca si oficiu la ora actuala suntem subordonati direct agentiei. Acum suntem pe autofinantare, bani ce se duc in programul national de cadastru (OUG 8/2014), salariile venind insa de la buget. Pe vechiul contract colectiv aveam posibilitatea de a beneficia de salarii de merit, o parte din banii incasati din onorarii(taxele de urgenta) plecau catre salariati, la pensionare se ofereau un numar de salarii medii, mai existau si alte beneficii finaciare de sarbatori, etc.
Problema mea este daca la ora actuala la negocieri se mai pot solicita asemenea beneficii, intrucat banuiesc ca oficiul de cadastru nu poate lua o asemenea decizie, fara a primi ok-ul de la agentie. Ce alte lucruri ma sfatuiti sa mai cer in afara de posibile beneficii materiale.
Va rog sa ma ajutati, orice sfat fiind bine venit.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 08:34, 22 Octombrie 2014
Din Lg 62/2011 a dialogului social:
ART. 138
(1) Prin contractele/acordurile colective de muncă încheiate în sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi în bani şi în natură, altele decât cele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru categoria respectivă de personal.
(2) Prin excepţie de la prevederile art. 129 alin. (3) contractele colective de muncă în sectorul bugetar se negociază, în condiţiile legii, după aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale ordonatorilor de credite, în limitele şi în condiţiile stabilite prin acestea.

(3) Drepturile salariale din sectorul bugetar se stabilesc prin lege în limite precise, care nu pot constitui obiect al negocierilor şi nu pot fi modificate prin contracte colective de muncă. În cazul în care drepturile salariale sunt stabilite de legi speciale între limite minime şi maxime, drepturile salariale concrete se determină prin negocieri colective, dar numai între limitele legale.
(4) Clauzele cuprinse în contractele colective de muncă încheiate cu încălcarea prevederilor alin. (1)-(3) sunt lovite de nulitate.
(5) Răspunderea pentru încheierea contractelor colective de muncă cu nerespectarea prevederilor alin. (1)-(3) revine angajatorului.
ART. 139
Negocierea acordurilor colective pentru funcţionarii publici se face în conformitate cu dispoziţiile legale în materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la sporul de incordare psihica? MARA MALINA MARA MALINA Buna ziua, Sunt incadrata ca asistent principal la DSP, vreau sa stiu daca pot solicita spor de incordare psihica si daca da, in baza carei legi? Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca virgilmarius73 virgilmarius73 Sunt angajat la o institutie publica cu autofinantare , avem contract colectiv de munca valabil pana la 1 ianuarie 2016 , in acest CCM erau ... (vezi toată discuția)
Spor biblioteca bella_isa68 bella_isa68 Buna ziua Sunt bibliotecar (S II) la o scoala gimnaziala de 24 de ani. Intrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de sporul de 15% din salariul de ... (vezi toată discuția)