avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii fostului proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii fostului proprietar

Buna ziua,

Am cumparat un apartament, si de la 1 iulie 2014 locuiesc in el. Fostul proprietar are datorii pe 2 lunii la intretinere, si ma tot minte ca vine sa le achite. Asociatia de proprietari spune ca e pe apartamentul meu si ca eu trebuie sa le platesc. Incotr-o sa ma indrept? Cand am achitat intretinerea mea si mi-a scris restante la specificatii de plata desi am insistat sa nu imi scrie ca nu este restanta mea. Cui sa ma adresez sa se ia o masura?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 14:38, 21 Octombrie 2014
opinia mea este ca nu trebuia sa acceptati sa fie mentionat pe chitanta "restante", intrucat nu va erau imputabile.
adresati-va in scris asociatiei de proprietari si aratati faptul ca dvs ati intentionati sa achitati cotele de intretinere aferrente perioadei in curs si nu restantele fostului proprietar.
Cand a-ti achizitionat apartamentul,vanzatorul nu a prezentat document eliberat de asociatia de proprietari?
Cititi cu atentie ce prevede dispozitia in vigoare
L nr 230/2007 Art. 20
(1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca, la intocmirea formelor de instrainare, sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea asociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.
Asta este o poveste veche de cand lumea . Uzual vechiul proprietar lasa gaj fondul de rulment pentru a compensa intretinerea pe ultima sau ultimele 2 luni. In cazuri extreme (pentru Romania) vechiul propietar vine sa isi achite restantele .
Puteti sa mai insistati cu rugamintile la vechiul propietar sau sa achitati datoria si sa va vedeti de treaba. Evident ,daca chiar nu aveti ce face, puteti cere unei instante sa constate nulitatea actului de vanzare-cumparare .:closedtopic:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere la vanzare cumparare austyn austyn Buna ziua am si eu o nelamurire,pe 23 dec am semnat cotractul de vanzare cumparare a unui apartament prin programul prima casa .Vechiul propietar a adus ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)