avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura neplatita telefonie- consecinte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura neplatita telefonie- consecinte

Buna ziua, e de la sine inteles ce problema am.. Acum cativa ani am facut un abonament la Orange Romania pe care l-am platit pana cand am simtit ca am fost pacalit.In vara anului 2011 am fost plecat din tara in strainatate pentru o luna de zile mai exact luna august.Cand m-am intors in tara am avut de plata pentru roaming aprox 100 euro pentru luna respectiva..apoi in luna ulterioara, sept, factura a fost din nou de aprox 100 euro asta in conditiile in care am platit factura dinainte..iar alt cost de asemenea suma nu prea puteam face, motiv pentru care am incetat sa mai platesc.. Din acel moment am aruncat SIM-ul respectiv si am schimbat numarul de telefon. Dupa ceva timp au inceput cu telefoanele cei de le EOS pe numarul nou. Nu stiu de unde il aveau...M-am certat cu ei de atunci si pana astazi o data la cateva saptamani ei sunand. Au trimis si niste scrisori pe acasa nu mai stiu exact ce reprezentau acele scrisori.. Intrebarea mea este urmatoarea de la data ultimei facturi neplatite au trecut 3 ani, datoria mea nu se prescrie? Cei de la Eos nu pot dovedi faptul ca m-au contactat deoarece niciuna din scrisori nu a fost trimisa cu confirmare de primire iar telefonic nu stiu daca au vreo dovada ca au vorbit cu mine...Un sfat ceva? Am uitat sa mentionez faptul ca de la o datorie de 500 lei ei au ajuns cumva la o datorie de aprox 2000 lei...
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 10:38, 22 Octombrie 2014
Avand in vederer ca firma mentionata de dv Au trimis si niste scrisori pe acasa nu mai stiu exact ce reprezentau acele scrisori..,acele inscrisuri reprezinta somatii de plata
telefonic nu stiu daca au vreo dovada ca au vorbit cu mine..

Garantat ,firma a inregistrat convorbirea ,este interesul lor sa probeze ca a-ti luat la cunostiinta
In situatia in care creditorul sau firma in favoarea careia a declinat competenta recuperarii debitului a incheiat in termen acte si actiuni,procedura de executare silita se poate desfasura pe parcursul mai multor ani,nu numai termenul mentionat de dv
cred ca acele somatii de plata trebuiau trimise cu o confirmare de primire...asa eu pot oricand sa spun ca nu am primit nimic niciodata...iar telefonic cum pot dovedi ei ca au discutat cu mine de-a lungul timpului ..
Avand in vedere reputatia celebrei societati de recuperari creante in toata lumea, ma indoiesc sincer ca au indeplinit procedurile legale in materie, in mod corect si in termen util. De precizat totusi ca in interiorul celor 3 ani pe care ii socotiti d-voastra ca si termen general de prescriptie sa fi fost efectuate proceduri legale care au intrerupt acest curs.
Oricum, cert e ca somatiile si titlurile executorii nu se comunica telefonic...nici macar la Polul Nord sau Sud!
ynocentta a scris:

Avand in vederer ca firma mentionata de dv Au trimis si niste scrisori pe acasa nu mai stiu exact ce reprezentau acele scrisori..,acele inscrisuri reprezinta somatii de plata
telefonic nu stiu daca au vreo dovada ca au vorbit cu mine..

Garantat ,firma a inregistrat convorbirea ,este interesul lor sa probeze ca a-ti luat la cunostiinta
In situatia in care creditorul sau firma in favoarea careia a declinat competenta recuperarii debitului a incheiat in termen acte si actiuni,procedura de executare silita se poate desfasura pe parcursul mai multor ani,nu numai termenul mentionat de dv

Inregistrarea telefonica se poate face doar daca esti anuntat in prealabil si cu aparatura omologata,... de aceea se anunta de cate ori suni la Orange relatii clienti (de ex). Asta ar mai lipsi sa le dea la firmele astea putere sa inregistreze-receptioneze convorbiri si ii punem in locul STS-ului :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)
Factura servicii telefonie mobila neplatita Delia17 Delia17 Buna, Am facut un contract cu Orange in urma cu aprox. 8 ani. Am luat si un telefon gratuit pentru ca am incheiat contract cu ei. Am facut acest contract ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)