avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare sau donatie

bunicul meu acum 19 ani a cumparat un teren de 2400mp dar am incheiat un contract vanzare cumparare scris de mana dupa care l am legalizat la notar..terenul nu e inregistrat nici la primarie nici la fisc iar acum am constatat ca in actul scris de mana acolo unde se precizeaza vecinii unu din ei e gresit adica nu e locul lui acolo.pot face un alt act vanzare cumparare la notar redactat corect deoarece traiesc si martorii de atunci si vanzatorii?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:57, 22 Octombrie 2014
Notarii nu mai legalizeaza acte sub semnatura privata . Deschideti o actiune in justitie prin care sa solicitati,in contradictroiu cu fostii proprietari, sa se constate intervenita vanzarea cumpararea si sa fiti considerati proprietari. Se va efectua o expertiza de identificare a terenului, mai ales daca a fost ingradit , nu se vor crea confuzii.Trebuia sa declarati la primarie actul si sa platiti impozit pe teren ca adevarati proprietari .
nu e valabil daca mergem si incheiem un contract de vanzare cumparare ca si cand acum achizitionam terenu pentru prima data si ramane la intelegere cu vanzatorul sa i platim impozitul daca el l a platit pana acum? vreau asta pentru a inlatura chemare in instanta..se cam bat cap in cap ce zic pentru ca l am platit odata si un alt contract vanzare cumparare presupune sa i dam iar bani?
Ba da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren cu "chitanta de mana" Lucian T Lucian T Buna ziua, voi achizitiona un teren de 4000 mp. (pasune, extravilan) care are cadastru, intabulare si toate actele in regula. Proprietarul terenului, imi ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare - cum sa procedez? andira andira Buna, As avea nevoie de un sfat: vreau sa cumpar un teren in afara Bucurestiului, are un pret excelent, este exact unde vreau, numai ca... a intervenit o ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate roburtr roburtr Buna ziua. In urma cu 5 ani de zile am cumparat de la cineva un teren intravilan.. La momentul cumpararii am facut un precontract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)