As avea nevoie de un sfat: vreau sa cumpar un teren in afara Bucurestiului, are un pret excelent, este exact unde vreau, numai ca... a intervenit o problema la acte.
Vanzatoarea nu are nici un fel de act de proprietate asupra lui (ceea ce nu ne-a spus), si spune ca l-a dobandit in urma cu 20 ani de la o femeie din comuna, decedata intre timp, pe baza unei chitante de mana. Intre timp, a pierdut si chitanta.
In tot acest timp ea a platit impozitele si taxele la primarie.
La momentul "vanzarii", vanzatoarea de acum 20 ani era casatorita, sotul murind si el intre timp. Succesiunea nu s-a facut, dar exista 2 mostenitori.
Inca nu stiu pe ce nume e inregistrat terenul in cartea funciara, dar am vreo sansa sa-l cumpar? Jurista primariei spune ca trebuie facuta actiune in constatare, si ca va dura cel putin 1 an.
Daca e inregistrat pe numele celei care vrea sa ni-l vanda, ce trebuie sa faca pentru a fi recunoscuta ca si proprietar? Existenta celor 2 mostenitori anuleaza din start orice actiune?
E optimista doamna de la primarie, eu spun ca va dura putin peste 10...
Ce sa constate instanta, nu prea are ce si in ce baza... adica asa, ca sa fie sigura... ar fi varianta pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de vanzare, dar depinde daca mostenitorii or avea acte pe teren... si in lipsa chitentei, cam dispare si sansa asta!
Act de dezmembrare
oski1977
Buna ziua,
Am cumparat un teren (dintr-un lot) in 2004. Acum vreau sa fac un credit la banca, dar ei imi cer actul de dezmembrare al terenului, pe care nu-l ... (vezi toată discuția)
Posesie teren
morariu1957
In anul 2006 am cumparat o parcela de pamint arabil in suprafata de 1000 m in intravilanul localitatii in baza unei chitante de mina cu martori ,nu am putut cu ... (vezi toată discuția)