avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posesie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posesie teren

In anul 2006 am cumparat o parcela de pamint arabil in suprafata de 1000 m in intravilanul localitatii in baza unei chitante de mina cu martori ,nu am putut cu acte pentru ca proprietarul nu detinea inca titlul de proprietate si aparuse zvon ca se va face o noua cadastrare .La primarie s-a infiintat noul birou de cadastru .Intrebarea mea este deoarece titlul este pe numele proprietarului iar terenul la registrul agricol este pe numele meu ,cum pot proceda sa intru in proprietatea terenului ?
Cel mai recent răspuns: morariu1957 , utilizator 19:58, 14 Septembrie 2016
faceti contract de vanzare cumparare .
Puteţi merge la un notar, să perfectaţi actul în formă autentică şi acel contract/act de dobândire va valora titlu de proprietate (notarul va face şi demersurile de întăbulare dacă există CF).
Contract vanzare cumparare in forma autentica,cadastru,intabulare
Cadastrul trebuie solicitat de proprietarul din titlu ?Acum se face cadastrarea gratuita !Eu pot avea avantajul cadastrarii ? adica daca marg la notar sa platesc adoar onorariul sau ? sau trebuie sa platesc separat cadastrare si notar ? Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara cadastru ,intabulare si alte formalitati funciare costigina costigina Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie.Doresc sa cumpar un teren extravilan, de la un mostenitor,dar pe titlul de proprietate mai este ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr un teren intravilan în rural, dar nu are decât acte de proprietate. pot să fac eu, ulterior, cadastrul și intabularea? karina silvia karina silvia Buna ziua ! Doresc sa cumpar de la cineva un teren intravilan in rural. Are doar succesiunea. Pot ulterior sa fac eu cadastrul si intabularea Cum ... (vezi toată discuția)