avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... carte funciara cadastru ,intabulare si alte ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

carte funciara cadastru ,intabulare si alte formalitati funciare

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie.Doresc sa cumpar un teren extravilan, de la un mostenitor,dar pe titlul de proprietate mai este un teren intravilan care a fost vandut cu 16 ani in urma cu un contract de vanzare de mana nelegalizat,semnat de un martor in care este specificata obligatia cumparatorului de a intabula terenul cumparat imediat.Dupa 16 ani n-a facut-o..Conform intelegerii,eu am platit inregistrarea la cadastru si extrasul funciar,pentru a putea face contractul de vanzare-cumparare si intabularea ,dar cumparatorul terenului intravilan nu vrea sa contribuie la cheltuieli,spunand ca este problema mea.Pot sa fac contractul de vanzare-cumparare numai ptr.terenul extravilan? s-au pe toate terenurile de pe titlul de proprietate,astfel incat vor fi pe numele meu si sa-i platesc eu si impozitele?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: costigina , utilizator 20:32, 13 Iunie 2014
Pe buna dreptate cumparatorul intravilanului nu vrea sa contribuie la cheltuielile legate de cadastrul extravilanului dvs. !!!!!!!! Dvs v-ati inteles cu proprietarul sa cumparati doar extravilanul. Daca dvs cumparati doar o parcela de pe titlu, pt aceea faceti cadastru si act de vanzare cumparare. Proprietarul poate avea pe titlu 10 pozitii diferite de extravilan si in aceasta situatie dvs platiti doar suprafata care va intereseaza.
Va cer scuze,dar n-am mentionat faptul ca extrasul funciar si cadastrul l-am facut pe numele celui de pe titlul de proprietate,ca nu le avea,eu urmand sa cumpar de la mostenitorul acestuia terenul extravilan,dupa ce-si intabuleaza terenul.Va multumesc ptr.intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să cumpăr un teren intravilan în rural, dar nu are decât acte de proprietate. pot să fac eu, ulterior, cadastrul și intabularea? karina silvia karina silvia Buna ziua ! Doresc sa cumpar de la cineva un teren intravilan in rural. Are doar succesiunea. Pot ulterior sa fac eu cadastrul si intabularea Cum ... (vezi toată discuția)
Întabulare teren extravilan Bernet Bernet Bună Ziua, Cum se procedează după ce cumpăr un teren extravilan fara Carte funciară care nu are masuratorile făcute fără extras de carte Funciară. ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate alin-dacul alin-dacul Am un certificat de mostenitor din 1985 in care apar 3 persoane,un plan cadastral realizat in 2004 si un titlu de proprietate tot din 2004(titlul a fost ... (vezi toată discuția)