avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere factura pentru serviciul de administrare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere factura pentru serviciul de administrare firma

Buna ziua,

O persoana fizica este asociat in doua societati X si Y la care este si administrator. Pentru administrarea societatatii Y, acesta emite factura fiscala de la X pentru Y.
Intrebarea este daca este conform legii sa emita factura avand in vedere ca cele doua societati sunt afiliate?
Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: GeorgianaF , utilizator 10:49, 23 Octombrie 2014
Daca persoana fizica este administrator si nu persoana juridica atunci firma X nu poate emite factura catre firma Y .Daca firma X este firma care administreaza firma Y atunci se pot emite aceste facturi ,dar acestea trebuie retratate din punct de vedere al preturilor de transfer daca indeplineste conditiile respective
Am uitat sa mentionez ca administratorul nu este asociat unic in Societatea X.
Defapt, sunt doua persoane care detin ambele societati (X si Y)in procentaje diferite.
As dori sa stiu daca din punct de vedere fiscal sunt probleme, avand in vedere ca pe factura se va inscrie servicii consultanta si nu servicii administrare.

Multumesc anticipat,
GeorgianaF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator/actionar in mai multe companii care au relatii comerciale intre ele geea20 geea20 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: in pezent sunt asociat majoritar si administrator in 2 firme cu acelasi cod CAEN (servicii), intr-una dintre ele sunt si ... (vezi toată discuția)
Persoana afiliata in raport cu o societate bio.neraplant bio.neraplant O Societate are urmatorii asociati: A - Fundatie (97%) B - Persoana fizica X (1%) C - Persoana fizica Y (1%) D - Persoana fizica Z (1%) Consiliul ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare - societati afiliate jade_0923 jade_0923 Speta: firma x aplica sistemul tva la incasare, firma y nu aplica. Ambele sunt societati afiliate. Firma Y factureaza bunuri catre firma X. Este cunoscut ... (vezi toată discuția)