avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Firma care nu ofera chitanta si garantie pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Firma care nu ofera chitanta si garantie pentru izolarea termica a blocurilor

Am angajat un vecin care are cativa muncitori si o schela, pentru a-mi izola blocul.Stupoare!a dat schela jos si mie mi se vede scartietoarea sub un strat infim de adeziv.Le-am achitat jumatate din lucrare.400 ron si a iesit bataie de joc.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 20:33, 21 Octombrie 2014
Ce puteti face daca nu aveti contract?? sa il chemati din nou sa va faca lucrarea corect.
Ce lucrare chilipir e asta, 800 de lei izolare termica a unui bloc (apartament cred ca ati vrut sa scrieti)?! Dati detalii si incercam sa va raspundem daca avem la ce - nu prea pare ca lucrarea e contractata cu firma.
:offtopic:
Ce e aia scartietoare? Polistiren?
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
Ares-3, moderator
Da, scartietoarea e polistiren ati intuit bine. Vis a vis de bloc... intadevar este vorba (doar) de pareta laterala (din afara) a acestuia. Aria corespunzatoare camerei mele fiind de cca 12 mp. (800 ron) ... ce a iesit este dezastru,parca ar fi o casa din boltari peste care s-a jucat cineva in sila cu mistria.
Trebuia sa aveti aprobarea asociatiei, ceea ce ati facut dumneavoastra nu este legal, partea exterioara a blocului se repara, se intretine si se izoleaza de catre asociatie, pentru ca este parte comuna, nu este normal ca fiecare proprietar sa intervina cand si cum vrea.
Legea 230/2007 Art. 11 (2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Articolul 16
(1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Articolul 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie apartament... gratyela gratyela Buna ziua.... Odata cu venirea primaverii,(si ajutorul parintilor),dorim sa izolam apartamentul din motive strict ce tin de siguranta sanatatii familiei....o ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Publicitate sc rebela_ikariam rebela_ikariam Buna ziua ! Detin in chirie un spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte. Fara a platii sau discuta cu vreo persoana juridica sau fizica ... (vezi toată discuția)