avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lmobiliare, comision
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lmobiliare, comision

Am cumparat prin intermediul unei agentii imobiliare un apartament, dar cum agentia cere comision mai mare decat prevazut initial in contract am refuzat sa-l platesc. De mentionat ca tranzactia a facut-o sora mea in numele meu (cu procura notariala), eu fiind plecata din oras in interes de serviciu. Ma poate da in judecata agentia? daca da, pot invoca necunostinta de cauza, dat fiind ca nu am fost prezenta in momentul cumpararii? ulterior va putea agentia cere comisionul stipulat in contract? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:28, 22 Octombrie 2014
Se prezuma ca mandatara dvs a actionat in numele dvs in baza procurii notariale,agentia poate solicita doar comisionul stipulat in contract.
Agentiile imobiliare cer multe. Doresc comision pt. aceeasi vanzare si de la cumparator si de la vanzator . Mare minune, daca va fac chitante , chiar si agentii cunoscute, din pacate.
Nu va pot percepe un comision mai mare deact ce este trecut in acel contract.
incercati totusi sa rezolvati amiabil cu ei , un proces inseamna timp si bani cheltuiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce ma obliga un antecontract semnat la o agentie imobiliara intre cumparator si vanzator? marrria marrria Buna. Situatia mea sta cam asa. Doresc sa imi cumpar apartament prin programul prima casa. Am depus actele ca atare si acum o saptamana am inceput sa caut si ... (vezi toată discuția)
Comision abuziv ionelgheonea ionelgheonea Am achizitionat un apartament pe care l-am vizionat cu 2 agentii. Am ales sa cumpar si sa platesc comision uneia din agentii, cu care am finalizat si ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - agentie imobiliara AlexPetru AlexPetru In situatia in care am scos la vanzare un apartament si sunt contactat de un agent imobiliar, care vine cu un cumparator, daca eu cer ca in cazul acestei ... (vezi toată discuția)