avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidator

Buna ziua!
Ieri, am fost la orc sa incep formalitatile pentru dizolvarea si lichidarea unei firme cu asociat unic .
Trebuie sa platesc 7 milioane taxele orc-ului, plus onorariul lichidatorului (trebuie sa angajez unul) .:tomato:
Societatea este infiintata anul trecut, in septembrie, si nu a avut activitate. Declaratiile si bilantul pe 2008 au fost depuse la timp .
Trebuie sa angajez neaparat un lichidator, chiar daca nu am avut activitate?#-o
Cam cat este onorariul acestuia ? In functie de ce se calculeaza ?
Exista formular pentru decizie asociat unic de dizolvare si lichidare a unui SRL ?

Cel mai recent răspuns: babaangi , utilizator 10:30, 27 Mai 2009
Nu aveti obligativitatea angajarii unui lichidator in caul unei societati cu unic asociat.Taxele intr-adevar trebuie platite la ONRC. Insa un Expert contabil trebuie sa va intocmeasca bilantul de lichidare , trebuie sa obtineti si certificatul de atestare fiscala de la Administratia financiara de care apartineti prin care sa ateste ca nu aveti datorii la stat .
Intocmiti dosarul cu toate documentele pe care le aveti de la ONRC si se rezolva.
Persoana pe care ati intrebat-o ar fi putut (si trebuit) sa va explice ca exista dizolvare cu lichidare simultana. In acest caz nu intervine lichidatorul. Gasiti aici procedura si actele necesare (cu mentiunea ca in cazul asociatului unic nu se mai pune problema unanimitatii deciziei de dizolvare cu lichidare): [ link extern ]
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societati comerciale cblanaionita cblanaionita am un srl in brasov care in noile conditii fiscale nu mai poate functiona. am fost la onrc brsdov unde la informatii m-au repezit sustinand ca nu am ce cauta ... (vezi toată discuția)
Se poate dizolvare+radiere fara lichidare ? eugen05 eugen05 Buna ziua Se poate sa dizolv si sa radiez voluntar o firma care nu a avut niciodata activitate , fara sa fie nevoie de lichidator . Firma nu a avut si nu are ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl darada darada Trebuie sa fac dizolvarea voluntara unui srl. Din cate stiu trebuie redactat o hotarare si un act aditional prin care se hotaraste de catre asociati ... (vezi toată discuția)