avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere copil

In cazul in care sunt studenta si salariata in acelasi timp, pentru concediul de crestere copil se iau in calcul lunile din anul I de master pentru cele 12 luni sau este necesar sa continuu si anul II avand in vedere ca la locul de munca am doar 8 luni lucrate?
Daca inghet anul II mai primesc banii pentru concediul de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 22 Octombrie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Daca unele perioade de studenta se suprapun cu desfasurarea unei activitati profesionale, in baza unui contract individual de munca (CIM) nu este nici o problema.
- Important este sa nu fiti descoperita in cele 12 luni eligibile adica sa nu aveti nici salarii si sa nu fiti nici studenta la zi.
- Daca in cele 12 luni eligibile aveti venituri din salarii mai putin de 12 luni ele se cumuleaza (ca venit net) se imparte la 12 si se inmulteste cu 85%.

3. Daca inghetati anul dar aveti venituri din salarii sau din indemnizatii concedii medicale sau de maternitate atunci veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Sunt interesata de subiectul indemnizatie crestere copil. Sunt studenta in anul 3 la UTCB, sunt angajata de 1 luna si sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate florinxx2001 florinxx2001 Buna, Sotia mea este studenta in an terminal, are licenta in iulie. Care ar posibilitatile ca sa beneficieze de concediu de maternitate? Precizez ca nu e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil, studenta miiru92 miiru92 Buna ziua, Sunt studenta la Master zi, bugetat de stat si sunt insarcinata in 10 saptamani, pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului in situatia ... (vezi toată discuția)