avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pot face daca o persoana ma hartuieste,urmareste?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pot face daca o persoana ma hartuieste,urmareste?

Buna ziua,am nevoie de un sfat in legatura cu ce ar trebui sa fac legat de o persoana de sex feminin care pot spune ca e obsedata, zi de zi de un an si ceva imi lasa mesaje atat mie cat si iubitului meu ,ne agaseaza pe strada cu tot felul de injurii,prietenului meu i-a depus mai multe plangeri la politie spunand ca o injura pe strada,de asemenea mai multor prieteni de ai nostri le trimite mesaje in care ne injura si jigneste,unora le-a facut de asemenea plangere spunand ca se uita urat la ea pe strada sau o ameninta,tatalui lui(care are peste 50 de ani)ii trimiite zeci de mesaje pe zi.Ea se tine de foarte multi ani dupa iubitul meu,a avut o pauza cand nu a mai dat nimic dar de 1 an jumatate nu mai scapam de ea.Tin sa mentionez ca nu i-am raspuns la niciun mesaj dar deja devine frustant sa gasim mereu mesaje de la ea sau sa strige dupa noi.Ce puutem face legal?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta2504 , utilizator 15:07, 22 Octombrie 2014
Puteti obține, in anumite conditii, un ordin de restrictie.
Din ce Spuneti, sigur are alte probleme si cel mai bine este sa ignorați acești oameni. Cei care va cunosc si va sunt prieteni, sigur nu se vor apleca asupra celor spuse de aceasta persoana. Daca ati făcut plingere si nu au fost luate măsuri, poate ari fi bine sa aplicați ceea ce spun anumite filozofi:" cei deștepți cedează". Schimbati si numerele de telefon sa nu mai deranjeze.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Asta am facut pana acum,am ignorat-o dar este din ce in ce mai insistenta.Noi nu suntem primi cu care face asa,inainte se tinea dupa un barbat insurat,cu copil acasa,si chiar dupa ce a fost batuta de el ea tot nu a incetat ,apoi l-a gasit pe al meu,dar la el inca nu a renuntat,si puteam sa recurgem si noi la violenta dar am evitat nevrand sa ajungem la alte chestii.Ea ne-a acuzat si de furt,ca ne-a dat bani pe care nu i-am inapoiat,are tot felul de scenarii in cap.Prietenii ne stiu si stiu ce fel de persoana e dar si ei se simt la randul lor agasati de ea.De aceea ma intereseaza daca este vreo metoda legalal prin care sa o oprim...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
Nicoleta2504, utilizator
Multumesc frumos de raspuns,sper sa imi fie de ajutor,din moment ce saptamana asta mergem la politie ca avem o noua plangere din partea ei.O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori cheeeela cheeeela Buna seara...Va rog sa ma ajutatzi cu un raspuns daca se poate....De curand m/am casatorit si fostele prietene a sotului meu sunt de varste de 17, respectiv ... (vezi toată discuția)
Hărțuită, șantajată, denigrată și amenințată de fostul soț. cum mă pot apăra? RoxanaRRR RoxanaRRR Buna ziua. Am fost casatorita 6ani ,casatorie din care a rezultat o fetita care acum are 5 ani. Fostul sot a avut multiple accidente vasculare si infarct ... (vezi toată discuția)