avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen contestatie expirat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen contestatie expirat

Cum se pot contesta acte executorii emise de ANAF, dacă n-am luat cunoștință de ele decât foarte târziu? ANAF le consideră comunicate prin afișarea la avizierul instituției.
Cel mai recent răspuns: mihaelavioleta , utilizator 15:51, 22 Octombrie 2014
solicitati repunere in termen, daca aveti motive.
Deși îmi pot imagina câteva motive, dincolo de cel concret al meu, ați putea să enumerați câteva exemple care ar conta? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
mihaelavioleta, utilizator
Buna ziua! Motive de repunere in termen ar fi destule: internarea inr-un spital; parasirea teritoriului Romaniei, reaua vointa a executorului fiscal care avea numarul de telefon al dumneavoastra insa nu a dorit sa va contacteze in vederea inmanarii somatiei(de obicei acestia stiu numarul de telefon al administratorului din baza de date a ANAF-ului) etc. Dar am si eu o nelamurire : ce i-a impiedicat sa va comunice actul asa cum prevede art 44 cod procedura fiscala?Nu mai aveti acelasi domiciliu sau sediul societatii a expirat sau a fost mutat? Ati pomenit de ceva concret cu privire la motivul dumneavoastra! Daca l-ati dezvalui poate v-am putea oferii eu cat si alti colegi din forum un sfat mai concret cu privire la o eventuala repunere in termen.
Vă mulțumesc mult! Pur și simplu nu am fost găsiți acasă, noi fiind plecați cam zi-lumină, iar la Poștă n-am ajuns. Nu am urmărit mereu cutia poștală, care este în exterior și în care au mai fost udate diferite facturi și avize poștale și,...aici e greșeala noastră, nu ne-am imaginat că poate atrage răspunderea solidară a administratorului unei firme care nu funcționează de 10 ani. Firma nu a avut activitate din 2004, nici datorii, toate declarațiile au fost depuse pe zero ( ca și bilanțurile ). Cu excepția, începând din mai 2009, a acelor în care am fost obligați să înscriem valoarea impozitului minim ( forfetar ) pentru cifra de afaceri 0! De aici provine datoria. Noi ne-am îndreptat demult spre alte activități, iar atunci, în 2009, nu am avut suma de 300 de lei pe care au cheltuit-o alți pentru a suspenda activitatea prin ONRC. Și nici nu ni s-a părut corect să împrumutăm.

Acum mă grăbesc, dar voi reveni. Mai spun că ANAF a declarat insolvabilitatea, lucru pe care, cică, trebuia să-l facem noi, adică să plătim niște sute de lei, din câte am auzit. Adică din 0 activitate, 0 lei încasați, să plătim sume de bani.

Vă mulțumesc încă o dată!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi anaf Robert240776 Robert240776 Buna seara, va rog foarte mult sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Sunt administratorul unei societati comerciale din anul 2005, iar in anul 2009, deoarece ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2009 si lichidarea unui srl fooxxy fooxxy buna ziua tuturor ! sunt administrator si asociat unic al unui SRL din Timisoara infiintat in octombrie 2007 si care pana in decembrie 2010 nu a ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)