avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare banca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare banca

Buna ziua daca am un credit la banca si nu am alte bunuri pe care se poate pune executare decat casa parintilor (eu fiind singurul mostenitor), dar inca nu am dezbatut mostenirea , parintii mei nu mai sunt in viata, deci daca nu am dezbatut mostenirea si casa este inca pe numele lor poate executa banca acest bun ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 15:35, 22 Octombrie 2014
Atata timp cat bunul nu este pe numele dvs nu pot executa acest bun.
Daca banca afla de el, da. Banca dezbate succesiunea si apoi vinde bunul.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
Liliana Gradinaru, Avocat
Banca poate cere dezbaterea mostenirii si apoi sa execute partea care vi se cuvine ca urmare a averii dobandite de pe urma parintilor.

Acum e de lamurit ce datorii aveau parintii, la randul lor si daca aceste datorii nu depasesc averea ramasa ( adica, daca pasivul nu depaseste activul, caz in care va trebui sa acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar- nu sr fi rau sa va consultati cu un notar din preajma dvs. ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)
Mostenire credite bianca ionita bianca ionita Buna ziua! Tatal meu a decedat acum o luna si am descoperit ca avea 7 credite plus un CAR. Acum bancile ne hartuiesc pe noi copiii lui, fiind mostenitorii. ... (vezi toată discuția)
Credit banca / decesul beneficiarului Darius1965 Darius1965 Sotia mea a decedat.Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Stop cardiorespirator. Mostenitori de drept dupa dezbaterea succesiunii suntem eu si fiul meu. Sotia mea ... (vezi toată discuția)