avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inventar intermitent
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inventar intermitent

Daca o societate comerciala a trecut in manualul de proceduri contabile ca foloseste metoda inventarului intermitent , obiectele de inventar poate sa le treaca prin 303 si sa faca receptie si pe urma sa le dea in consum?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dianex Serv SRL , Contabil 11:11, 24 Octombrie 2014
Teoretic, nu se poate. Daca se merge pe inventar intermitent, ar trebui folosit la toate clasele de stoc. Stiu ca majoritatea programelor de contabilitate se configureaza greu pe inventar intermitent.
Oricum, folosirea inventarului intermitent nu te scuteste de obligatie de a tine evidenta obiectelor de inventar cu ajutorul conturilor extrabilantiere.
Societatea in principal presteaza servicii de consultanta.Stocuri in afara ob de inventar nu prea are.Daca le trec prin 303 e mult mai usor sa ai o evidenta a obiectelor de inventar nu?
Sincer, va complicati cu inventarul intermediar in situatia activitatii dvs.
Imi puteti spune si de ce considerati ca ma complic?
Pentru ca lunar trebuie sa faceti inventar si sa intocmiti toata procedura aferenta inventarierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda inventar permanent /intermitent, intercalat? dona77 dona77 Se poate folosi metoda inventarului intermitent, fara procedura de inventariere la finalul fiecarei perioade si descarcare de stoc la inceputul perioadei ... (vezi toată discuția)
Stocuri iustinac iustinac Avem urmatoarea situatie: se face trecerea de la un program informatic la un alt program informatic. Se doreste ca stocurile vechi evidentiate cantitativ ... (vezi toată discuția)
Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)