avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stocuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stocuri

Avem urmatoarea situatie: se face trecerea de la un program informatic la un alt program informatic. Se doreste ca stocurile vechi evidentiate cantitativ valoric in vechiul sistem sa fie evidentiate doar global valoric in noul sistem, iar descarcarea sa se faca la finalul fiecarei luni in baza listelor de casare aprobate. Daca in vechiul sistem fiecare produs avea un cod de articol cu pretul aferent, acum se doeste sa existe doar valoarea totala a produselor, evidentierea pe articole sa fie tinuta extracontabil de catre magazia de materiale. Exemplu: 303 Obiecte de inventar : 3 bucati x50 leibuc=150 lei si 10 bucati x100 leibucata=1.000 lei In noul program se doreste inregistrarea: 303 Obiecte de inventar 1.150 lei Intrebarile sunt:
1) Este posibila utilizarea acestei inregistrari din punc de vedere contabil si in conformitate cu Legea Contabilitatii; (nefiind vorba de metoda inventarului intermitent)
2) Este posibila inregistrarea unei receptii de produse direct pe contul de cheltuiala, neutilizand contul de stoc? (in casul nostru inregistrarea 603=4011 sau sunt obligatorii inregistrarile 303=4011 si concomitent 603=303)
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Transfer intre gestiuni ady09 ady09 buna ziua.am in programul saga create 2 gestiuni: una cantitativ valorica (productie) si una global valorica (comert cu amanuntul).Cum transfer produsul finit ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ob.inventar cateldestept cateldestept Va rog un sfat, societatea achizitioneaza materiale din care confectioneaza un dulap pentru consum propriu (obiect inventar, valoare 200 lei). Care sunt ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marfuri cosminm.toma cosminm.toma Am o SC care desfasoara activitatea de comert cu amanuntul, iar in acelasi timp organizeaza evenimente, in spatiul de comercializare. Marfurile vandute ... (vezi toată discuția)