Divort fara minori.
Intrebare:
1. Pot parasi locuinta si apoi sa dau divort? Ce se intampla in acest caz?
2. Apartamentul este luat cu un credit si contractul este pe numele amandurora. In acest moment este achitat la banca. Ce se intampla la partaj? cat ne revine la fiecare?
puteti formula actiunea de divort indiferent daca locuiti sau nu cu fostul sot.
in ceea ce priveste partajul, in mod normal bunurile mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei se atribuie in cote egale ambilor soti.
Eu va sfatuiesc mai intai sa depuneti actiunea de divort si abia apoi sa parasiti locuinta comuna. Daca o faceti inainte, celalalt sot poate specula acest aspect in avantajul lui. Daca locuinta este achitata la banca, se prezuma ca aceasta a fost achizitionata in cote egale, pana la proba contrarie. Astfel, la partaj apartamentul va fi atribuit unuia dintre d-voastra, iar celalalt va primi o suma de bani egala cu jumatate din valoarea acestuia, cu titlu de sulta. Se va pune in discutie si numele pe care il veti purta dupa divort!
Multumesc pt promtitudine si acuratetea raspunsului.
Mai am o intrebare:
Daca unul dintre noi a achitat ratele creditului, are vreo influenta asupra cotei la partaj?
Deja vorbim de o alta actiune, cea de partaj. Desigur ca are importanta cine a achitat ratele unui credit , judecatorul va avea in vedere cine a contribut mai mult la acest tip de datorii si, daca e vorba de un imprumut unde s-a achizitionat un anume bun ( casa, masina,bunuri pt. uzul din gospodarie, precum aragaz, frigider, masina de spalat, mobilier, etc. etc.) atunci se va avea in vedere si cui i se va atribui acel bun.
Partaj
dodo12
impreuna cu fostul sot detinem un apartament cumparat in timpul casatoriei.ce drept am eu din acest apartament ?Sotul meu a lucrat in strainatate ,eu am lucrat ... (vezi toată discuția)