avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pensii Ing
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pensii Ing

Buna ziua! Am facut un cont de pensie la Ing cand munceam (din 2008) iar acum sunt pensionat pe caz de boala cu grad de handicap 2, din an in an trebuie sa ma duc la comisie ptr revizuire. Am trimis cererea de retragere a sumei pe care o am la pensia privata dar mi s-a spus ca nu se aproba deoarece pe decizie trebuie sa scrie nerevizuibil iar asta nu e posibil deoarece fiecare om bolnav care iese la pensie inainte de varsta de pensionare trebuie sa se prezinte anual in fata comisiei indiferent de gradul de handicap( in plus eu mai sunt dependent de aparatul de oxigen si pastile, asta le-am spus si lor). Este normal sa nu mi se restituie suma de bani acumulata in cont ? (trebuie sa astept pana ies la pensie normal ca sa primesc pensia privata care nu e nici mare ?iar eu nu am decat 43 de ani) Ce pot face in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:33, 21 Noiembrie 2014
Daca cititi conditiile de aderare, veti constata ca fondul este utilizabil doar in caz de pensionare de batranete (este pensie si nu asigurare), la varsta de pensionare sau pensie de boala/accident definitiva. Obtinerea unei indemnizatii pt. grad de handicap, nu are legatura cu pensionarea definitiva (cat timp este revizuibila anual).
Eu sunt bolnav si sunt in faza a 4 a bolii ,iar cei de la Ing mi-au cerut si decizia in care scrie gradul de handicap. Eu vreau sa retrag banii deoarece nu mai pot contribui la plata in fiecare luna. Credeti ca eu mai apuc sa ies la pensie de batranete la boala pe care o am cand niciun doctor nu ma mai poate trata?
nucu$ a scris:

Din pacate, fondul de pensii nu poate fi retras (ca un cont acumulat intr-o polita de viata, sau ca un depozit bancar).Nu sunteti obligat sa contribuiti, daca nu vreti/puteti insa abia la atingerea limitei de varsta legala pensionarii se vor putea obtine/utiliza banii.

Mai multe lamuriri aici:
[ link extern ]

monica133 a scris:

Buna ziua, ma numesc Monica si sunt de la prima tv de la emisiunea Revenidcarea. Am putea sa va ajutam sa rezolvati problema. Emisiunea este un reality show in care echipa noastra incearca sa rezolve situatii ca ale dumneavoastra cand omul se confrunta cu o institutie sau cu o firma mare care il nedereptateste in vreun fel. IN speranta ca putem colabora astept un raspuns de la dumneavoastra

Interventie moderator Sper sa fie ultima interventie in acest sens .Cititi mai atent regulamentul privind acest mod de abordare de reclama disimulata.Pentru a contacta orice user, aveti posibilitatea contactarii directe prin mesaj privat.
:ban:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare majagna majagna buna ziua, sunt pensionat de 5 ani pe caz de boala gradul 2 si de handicap grad accentuat sufar de o boala neurologica incurabila si as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un handicap din naștere și un certificat de ... Costin costin Costin costin Bună ziua! Am un handicap din naștere și un certificat de handicap cu grad accentuat, permanent, nerevizuibil, am 56 ani și 29 de ani și 8 luni de vechime ... (vezi toată discuția)
Iesirea definitiva la pensie in caz de handicap manuelaram manuelaram Bună ziua, Am pensie de invaliditate gr, II, si 30 ani si 6 luni de munca, cotizati. Sunt născută in august 1967. De 3 ani am certificat de handicap ... (vezi toată discuția)