avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casa in vanzare fara existenta unui partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casa in vanzare fara existenta unui partaj

Am o intrebare mama mea are o prietena care in urma cu doua luni a facut comotie cerebrala si sta la pat mobilizata nu este divortata de sotul ei dar nu mai au nici o legatura iar el a pus casa in vanzare poate sa bage divort fara ca ea sa fie deacord? In urma comotiei a facut si dementa vasculara?
Va rog sa imi raspundeti
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:05, 25 Octombrie 2014
Divort poate promova chiar fara acordul sotiei (mai ales ca aceasta nu-si poate exprima vointa) insa moral...lasa de dorit.
Cat priveste instrainarea casei, aceasta se poate face doar daca este bun popriu al sotului. Daca este bun comun, sotul nu va putea vinde fara acordul sotiei.
av.M.Hornea
Da sotul ei este un om fara scrupule in timpu casatoriei ei au dobandit mai multe imobile ...aestea cum se impart..Persoana este lucida vorbeste decat ca nu se poate misca este mobilizata.
Persoana bolnava poate fi reprezentata in divort.( prin mandatar cu procura speciala ).

Reprezentarea reclamantului in procesul de divort poate opera numai in urmatoarele cazuri :

- daca are domiciliul sau resedinta in strainatate , facandu-se dovada, cu inscrisuri, in acest sens
- daca executa o pedeapsa privativa de libertate
- daca este incapabil sau impedicat de o boala grava sau participe la acest proces

Daca nu sunt intrunite acest cazuri expres si limitativ prevazute de lege, reclamantul trebuie sa se prezinte in instanta, altminteri actiunea va fi respinsa ca nesustinuta , in caz ca discutam numai de absenta sau, sau se va suspenda , daca ambii soti nu participa la proces.

(reprezentarea in cazul divortului la notar este interzisa conform -art.87 indice 1 al. 7 din Ordinul ministrului justitiei nr. 81/2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995).

Succes.

Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pe actele imobilului sunt ambii soti? Exista cadastru, intabulare?
Pe doua imobile sunt trecuti amandoi pe o casa numai el

Alte discuții în legătură

Divort in absenta uneia dintre parti ionelahalus2015 ionelahalus2015 Buna ziua, sunt casatorita in Romania si urmeaza sa divortez, as dori sa stiu daca Este posibil inaintarea actelor, inceperea acestuia, farà prezenta mea in ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean arab nadia34mandea nadia34mandea buna ziua o intrebare la dvs am va rog frumos am pe prietena mea romanca care locuieste in italia dar are o problema vrea sa divorteze de sotul arab .istoria ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine divortul atunci cand una din parti nu se afla in tara? maryradu maryradu Buna seara, va rog frumos sa imi spune-ti si mie ce trebuie sa fac sa obtin divortul de sotul meu tinand cont ca in momentul de fata nu se afla pe Teritoriul ... (vezi toată discuția)