Am onoarea,
Am probleme cu cei din conducerea asociatiei de locatari din blocul meu. Eu sunt relativ nou (aprox 3 ani) dar mereu am avut suspiciuni privind modul de utilizare a banilor. Am ignorat problema pt. că nu am avut timp să ascult nemultumirile altor vecini si-mi pare rau pt. ca acum m-am trezit cu o sumă de 230 lei pt apă deoarece luna trecuta nu am fost acasa si nu am dat consumul de apa.
Aș dori să știu unde aș putea să fac o reclamație/plângere pt a se verifica modul de cheltuire al banilor asociatiei pt. ca acum am fost nevoit sa ascult pățaniile altor vecini și să luăm atitudine față de administrația blocului.
Vreau să știu dacă există o autoritate, din afara asociației care să poată verifica și identifica abuzurile care se petrec.
Vă mulțumesc,
cu respect,
In cadrul fiecărei primarii exista un departament specializat pe astfel de probleme. De asemenea, puteti efectua o expertiza de specialitate, daca sunteți de-acord mai mulți proprietari.
Este de preferat initial sa incercati clarificarea situatiei la nivelul asociatiei de proprietari,puteti solicita documente in temeiul disp L nr 230/2007 art 10,puteti face contestatie impotriva valorii impuse in lista de plata intretinere-in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 a al c si d in termen de 10 zile de la afisarea acesteia .
Presedintele de asociatie detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Sunteti in culpa daca a-ti omis sa comunicati index consum utilitati
Nu este un regulament intern referitor la aceasta. Nu este prima dată când nu comunic index-ul de la apă dar acum au exagerat. Oricum am inițiat ceva discuții cu niște vecini care sunt mai vechi și pe care până acum nu mi-am făcut timp să-i ascult. Vom solicita facturile din acest an și chitanțele și vom căuta unde sunt ”găurile” pe care vor ei să le acopere.
Acum, eu nu stiu daca sunt "gauri", dar, in general, aceste sume puse la apa sunt generate de o mare diferenta intre ceea ce declara locatarii si ce consum real este facturat de furnizor.
Index apometre
ciancu
As avea mare nevoie de un sfat. La asociatia de locatari de care apartin, in ultimele doua luni, la toti locatarii sunt adaugati multi metri cubi de apa ... (vezi toată discuția)