avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu timp partial

La un contract de munca cu timp partial de 4 ore pot sa repartizez timpul de munca al salariatului inegal in contract, fara a trece intervalul orar, adica azi lucreaza 2 ore , maine 8 ore dar nu mai mult de 20 ore pe saptamana? (pot sa il chem la lucru doar cand am nevoie cu conditia sa insumeze orele legale )
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
econo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 23 Octombrie 2014
Art. 105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
...
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

Prin urmare, repartizarea timpului de munca trebuie sa fie prevazuta in c.i.m., in caz contrar, contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru part-time si inegal suciu_diana suciu_diana Buna seara, in contractul de munca trebuie sau nu specificat care este orarul de lucru part-time, respectiv cel inegal? La cel inegal cum se specifica, ... (vezi toată discuția)
Angajare cu 2 ore Andita2015 Andita2015 PFA - vreau sa angajez sofer cu 2 ore/zi. Va rog sa imi spuneti daca cele doua ore le poate efectua oricand in timpul unei zile si daca poate efectua intr-o zi ... (vezi toată discuția)
Interval orar carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Ce se intampla daca ai omis sa precizezi, intr un CIM cu timp partial ( 2 h ), intervalul orar in care si desfasoara activitatea angajatul ? ... (vezi toată discuția)