avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... interval orar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

interval orar

Buna ziua !
Ce se intampla daca ai omis sa precizezi, intr un CIM cu timp partial ( 2 h ), intervalul orar in care si desfasoara activitatea angajatul ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 23 Iunie 2015
Buna ziua,
Conf art. 105 alin 2 CM ".....contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă".
Art. 105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.
Dar angajatul care are CIM cu 4 h ( si un alt CIM la o alta societate cu 8 h ) .... nu stiu daca e n regula sa aiba un program de la - sa zicem ora 17-21 ?
Este in regula acea repartizare a timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Program de lucru part-time si inegal suciu_diana suciu_diana Buna seara, in contractul de munca trebuie sau nu specificat care este orarul de lucru part-time, respectiv cel inegal? La cel inegal cum se specifica, ... (vezi toată discuția)
Distribuire ore de lucru ioanadoljenco ioanadoljenco Buna seara, Daca un angajat are contract de munca cu 4 ore pe zi,( adica pe saptamana 20 ore) orele de lucru pot fi distribuite altfel fata de 4 ore ... (vezi toată discuția)