avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită notificare firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

notificare firma de recuperari creante

buna ziua.sa va spun problema mea,in anul 2001 respectiv2002 am facut abonament la orange iar dupa o vreme nu am mai platit,mai aveam de plata 200 lei iar acum imi vine o scrisoare de la eos precum ca am de plata 700 de lei iar in aceeiasi perioada am achizitionat un pc cu buletinul in rate de la raiffeisen in valoare de 1800 lei din care am platit cam 1000 lei iar azi imi vine de plata,tot de la eos 4000 lei si nu stiu de sa fac ca atrecut o gramada de timp de atunci.In scrisori scrie ca vor venila mine acasa,mentionez ca sunt propietarul unui apartament.acum 2 saptamani am primit si o vedere de la ei fapt pentru care am sunat la numarul respectiv si m-am dat drept altcineva si am spus ca nu e respectivul la telefon si ca nu il cunosc(adica eu),As dori sa ma sfatuiti si pe mi ne ce sa fac in aceasta situatie ...sa ii sun si sa ajung la o intelegere sau sa nu ii bag in seama,imi e teama sa nu imi ia apartamentul sau sa nu imi puna poprire pe salariu.Va rog ajutatima cu un sfat!!!Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:12, 23 Octombrie 2014
Recomandarea este sa le ignorati. Avand in vedere ca a trecut foarte mult timp de la ultimele plati pe care dvs. le-ati facut, este foarte probabil ca recuperarea acelor datorii este prescrisa (termenul de prescriptie este de 3 ani).
Daca se va trece cu adevarat la executare silita, veti fi informat oficial si veti avea posibilitatea sa contestatati executarea invocand prescriptia.
Ceea ce fac acum sunt faze "la intimidare", poate-poate va determina sa platiti ceva de buanvoie sau de frica.
Nu mai dscutati cu cei de la firma respectiva, nu le mai raspundeti la telefon, nu ii sunati, nu le scrieti si nu ii primiti in casa.
daca faceti plati sau recunoasteti in orice fel datoria (chiar si la telefon daca sunteti inregistrat), veti "anula" prescriptia pentru intreaga suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari cu executare silita abonament mobil madalina10 madalina10 Buna ziua! Am un abonament la orange care a fost deschis in 1999 si inchis tot atunci pentru neplata. De curand cei de la eos mi-au trimis notificari de plata ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)
Conflict cu o societate de recuperari creante - nedumerire oanna nec oanna nec eos-ksi trimite instiintare,2august 2010 ,ca am de platit la orange o factura de 615ron ,factura veche din 2005 sau chiar 2004 ,nu tin minte data .au facut ... (vezi toată discuția)