avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plata cheltuieli de judecata

din cate am citit in codul de procedura penala, la finalul unui proces exista posibilitatea ca partea vatamata sa plateasca cheltuielile de judecata in cazul in care prin sentinta se stabileste ca aceasta nu are dreptul la niciuna dintre daunele solicitate. Am inteles corect?

Dar daca in urma procesului persoana impotriva careia se face plangerea este condamnata penal, insa se stabileste ca nu trebuie sa imi plateasca mie daune, tot eu trebuie sa achit costurile de judecata?

Doresc raspuns doar din partea unui avocat.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
ContSters328245, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 12:37, 23 Octombrie 2014
In caz de condamnare,inculpatul este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, cu excepţia cheltuielilor privind avocaţii din oficiu şi interpreţii desemnaţi de organele judiciare, care rămân în sarcina statului.
Daca inculpatul este condamnat, cheltuielile de judecata raman in sarcina lui. Si in calitate de parte vatamata puteti beneficia de asistenta juridica gratuita daca nu va permiteti un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare avansate de stat ellygheorg ellygheorg doresc sa stiu cum stabileste instanta cuantumul cheltuielilor judiciare , care sunt criteriile avute in vedere( sunt cuprinse in vreun regulament accesibil ... (vezi toată discuția)
Justificare "cheltuieli judiciare avansate de stat" in procesul penal . nimar nimar Buna seara, Va rog sa ma \"luminati\" in privinta cheltuielilor judiciare avansate de catre stat prin rechizitoriul Parchetului intr-un proces penal : - ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare Ioana Iordache Ioana Iordache In urma unui proces penal s-a dat sentinta unei pedepse cu suspendare si plata unor cheltuieli judiciare. Pe adresa de acasa nu am primit nimic detaliat. Cum ... (vezi toată discuția)