avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment

Pe lista de intretinere figurez cu un fond de rulment de 550 de lei
D-na administrator spune ca bani acestia nu mai exista, dar ei sunt trecuti in fiecare luna pe tabel.
Doream sa folosesc acei bani pentru plata intretineri:sorry:.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 21:56, 3 Decembrie 2014
Cand se hotaraste crearea unui fond - iata, Fd. de rulment, pe lista de plata se afiseaza suma repartizata proprietarilor. Pe masura ce sumele repartizate sunt incasate, suma initiala se diminueaza pana la zero, ceea ce inseamna ca proprietarul a achitat intreaga suma propusa.
Daca la nivelul as. prop. se hotaraste ca soldurile fondurilor (de rulment, de reparatii, speciale...) sa fie afisate, atunci acele solduri vor fi afisate pe lista de plata - insa in mod normal acest lucru nu este necesar deoarece aceste solduri figureaza ca si evidenta in registrele destinate acestui scop, apoi aceste rubrici ingreuneaza lecturarea listei de plata.

Ca regula generala Fd. de rulment se inapoiaza proprietarului doar daca acesta isi instraineaza locuinta - eventual la momentul instrainarii, suma respectiva poate fi trecuta in evdenta noului proprietar, desigur, la intelegere intre vanzator si cumparator.
Deci suma FD. de rulment, Dvs. nu poate fi retrasa in vederea achitarii unui debit.
Cred ca este derutant sa ai afisat pe lista de plata soldul fondului de rulment. Prin insasi natura ei lista de plata insemna datoriile apartamentului. Ar fi mai ok ca situatia cu soldul fond rulment sa fie afista separat la avizier astfel incat uni proprietari sa nu creda ca sunt datorii. Cum a spu si domnul Adam Grecu nu se poate.
Din banii dvs din fondul de rulment s-au făcut plățile la facturile curente si acum dvs trebuie sa reîntregiți fondul de rulment prin plata întreținerii. Fr se poate returna doar în condițiile art. 24()4 din HG 1588/2007
dragoscosmin84 a scris:
Pe lista de intretinere figurez cu un fond de rulment de 550 de lei

Inseamna ca aveti de plata 550 lei fond de rulment.
Platiti aceasta suma si nu va mai apare pe lista de plata.
D-na administrator spune ca bani acestia nu mai exista, dar ei sunt trecuti in fiecare luna pe tabel.

Are dreptate doamna administrator. Din moment ce nu ati platit aceasat suma de 550 lei in prima luna cand s-au afisat pe lista de plata, ei nu exista in asociatiei si vor fi trecuti pe lista din luna urmatoare si urmatoare... pana cand o sa platiti.
O lista de plata are semnificatia unei facturi emisa de firma de administrare catre clienti care sunt proprietarii de apartamente. Asadar, fonul de rulment enuntat in aceasta factura (lista de plata) e de natura sa deruteze....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)
Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Lamurire pentru fondul de rulment cornelusha cornelusha Buna ziua ,incepand cu 01.04.2011 am devenit vrand-nevrand presedinte al unui imobil .La P.V.-ul de predare-primire.noul admin.scrie ca: -soldul in casa e de ... (vezi toată discuția)