avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sesizare, obligatie salubrizare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sesizare, obligatie salubrizare teren

Bună ziua ! Aș dorii să mă lămuriți despre următoarea speță .
Am primit o sesizare de la Poliția Locală în care stipula că dacă în termen de 5 zile nu salubrizez terenul pe care îl dețin (.. nu este îngrădit, deocamdată și pe el nu se află decât iarbă... )mă vor sancționa cu contravenție . Terenul este proprietate privată și se află intre blocuri , iar cel care a sesizat Pol.Loc. este președintele asociației. Reclamația este făcută din partea asoc. de loc. și este semnată de preș. acesteia , care m-a mai reclamat și în trecut.În situația menționată ce sfat îmi dați și cum aș putea să-l potolesc legal pe reclamangiu . Menționez că în atribuțiile lui nu intră și obligația față de o persoană privată care nu are treabă cu asociația lui de locatari ,să mă oblige să fac ce vrea el pe terenul meu . Mulțumesc ! Cu stimă !
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 12:36, 25 Octombrie 2014
Alegeti medierea conflictului printr-o sedinta de mediere in care ambele parti sa fie prezente. Prin incheierea unui Acord de mediere puteti stabili puncte comune de solutionare.
rrobi a scris:

Bună ziua ! Aș dorii să mă lămuriți despre următoarea speță .
Menționez că în atribuțiile lui nu intră și obligația față de o persoană privată care nu are treabă cu asociația lui de locatari ,să mă oblige să fac ce vrea el pe terenul meu . Mulțumesc ! Cu stimă !


Nu v-a obligat el, ci autoritatile indreptatite de lege.

Pe de alta parte, daca terenul este insalubru, oricine poate reclama acest fapt.

Solutia? Salubrizarea terenului. S-or fi saturat vecinii de rozatoarele care l-au napadit.
Din cate stiu este obligatorie imprejmuirea proprietatii si salubrizarea ei. Daca vecinii arunca mizerii pe terenul dumneavoastra sunteti responsabil cu curatarea lui. Daca mizeria se aduna puteti monta camere de urmarire si sa vedeti cine va "rezolva".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, ... ipso ipso Buna ziua. Detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, dar nu am nimic construit pe el, deci nu locuiesc acolo. Terenul se afla in intersectie, in ... (vezi toată discuția)
Pe terenul meu sunt mormane de moloz.pe cine trag la raspundere? Iulllia Iulllia Buna ziua, As dori un raspund pt.problema mea si anume, detin un teren care intr-o zona de case,care nu este ingradit.In una dintre drumurile mele,am trecut ... (vezi toată discuția)